Megvan, kit fogunk gyűlölni a The Last of Us 2. évadában

Kaitlyn Dever kapta meg Abby szerepét.

Régóta találgatták a The Last of Us című videójáték, illetve a nagy sikerű tévéadaptáció rajongói, hogy ki kaphatja meg a folytatás egyik központi karakterének és főellenségének szerepét, és most felszállt a füst. Az öt évvel a The Last of Us eseményei után játszódó második évadban Abbyt a 27 éves Kaitlyn Dever formálja majd meg, aki annak idején Ellie szerepére is jelentkezett.

Abby a hivatalos karakterleírás szerint „egy képzett katona, akinek fekete-fehér világnézete megkérdőjeleződik, miközben bosszút akar állni azokért, akiket szeretett".

És, hogy miért fogjuk utálni? Az kiderül korábbi, SPOILERES!!! cikkünkből.

 

A második évad szereposztási folyamata megegyezik az első évadéval: olyan világszínvonalú színészeket keresünk, akik megtestesítik a forrásanyagban szereplő karakterek szellemét"

- nyilatkozták Craig Mazin és Neil Druckmann showrunnerek közös nyilatkozatukban. "Semmi sem fontosabb a tehetségnél, és nagyon örülünk, hogy egy olyan elismert színész, mint Kaitlyn csatlakozik Pedro [Pascal], Bella és a család többi tagja mellé."

Dever a fiatal kora ellenére komoly életművet tudhat maga mögött. Szerepelt többek közt a Last Man Standing, a Justified, a Hihetetlen és a Dopesick című sorozatokban, illetve az Éretlenségiben, a Rosaline-ban, A győztes gólban, a  Beugró a paradicsomba című vígjátékban és a Senki sem menthet meg című inváziós sci-fiben, amiben olyan hitelesen menekült az alienek elől, hogy Golden Globe-jelölést kapott érte.

Kritikánkban ezt írtuk róla:

Kaitlyn Dever nevét pedig ha eddig nem jegyeztük meg, akkor most éppen itt az ideje! Úgy viszi ez a 26 éves színésznő az egész sci-fit a hátán, hogy azon csak ámulni lehet.”

A TLOU második évadának forgatása a hollywoodi színészek és írók sztrájkja miatti csúszások után várhatóan tavasszal kezdődik, és 2025-ben tér vissza az HBO-ra.

A 75. Emmy-díjátadón, amelyet a sztrájkok miatt tavaly nyárról idén január 15-re halasztottak, a sorozat 24 jelölést kapott - többet, mint bármely másik sorozat az Utódlást (27 jelölés) leszámítva.

Via: Independent