Mike Tyson ezerrel kampányol a róla szóló életrajzi sorozat ellen

A bokszoló szerint a szériát gyártó Hulu ellopta az élete történetét. Több posztban is kikelt a streaming szolgáltató ellen, rabszolgatartásnak minősítve a cselekedeteiket.

 

A sztár szombaton ragadott két alkalommal is billentyűzetet, hogy elküldje a búsba a céget, ami augusztus 25-én mutatja be a 8 részes, Mike című életrajzi sorozatot, melyet kreátorként és executive producerként az Én, Tonya forgatókönyvírója, Steven Rogers jegyez. A szériában Trevante Rhodes (Holdfény, Predator – A ragadozó, Madarak a dobozban) alakítja a címszerepet, de olyan neves színészek is játszanak benne, mint Harvey Keitel. A Mike a serdülőkorától kezdve profi bokszolóvá válásán át egészen a visszavonulásáig követi Mike Tyson útját, és a személyéhez fűződő botrányokat sem titkolja el.

 


Tysont vélhetően az utóbbi borította ki, és nem győzte meg a neves művészgárda sem. „A Hulu megpróbálta milliókkal lefizetni barátomat, Dana White-ot (az Ultimate Fighting Championship nevű MMA-szervezet elnöke – a szerk.), hogy reklámozza annak a végtermékét, hogy mint egy rabszolgatartó, ellopták az életem történetét, anélkül, hogy nekem egy dollárt is fizettek volna. Ő persze nemet mondott, mert tiszteli a barátságot és méltósággal kezeli az embereket. Sosem felejtem el, hogy ezt tette értem. Ahogy azt sem felejtem el soha, hogy a Hulu meglopott” – olvasható a sztár Instagram-oldalán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mike Tyson (@miketyson) által megosztott bejegyzés

 


A bokszoló azonban nem elégedett meg ennyivel, és egy másik posztban tovább ostorozta a streamelős céget. „Ne hagyjátok, hogy a Hulu hülyére vegyen titeket. Az életemről forgatott sztorijuk a támogatásom nélkül készült. De már nem 1822 van. Ez már 2022. Ellopták az életem történetét, és nem fizettek érte semmit.

A Hulu fejeseinek én csak egy nigger vagyok, akit bármikor eladhatnak egy rabszolgaárverésen”

– írja.


Mike Tyson egyébként már 2021 februárjában kampányolt egyet az akkor még csak készülő széria ellen, bár akkor még visszafogottabb modorban. Egy vélhetően profi sajtós által megfogalmazott közleményben hozta nyilvánosságra, mit gondol a Hulu eljárásáról, miszerint puszta vállalati kapzsiságból kulturálisan kizsákmányolják az élettörténetét. A készülő Mike-ra válaszként a bokszoló elkezdte a munkálatait egy saját sorozatnak, amelynek ő lett volna az executive producere, és Jamie Foxx játszotta volna benne a főszerepet – de mivel nem találtak rá érdeklődő csatornát, a projektet (egyelőre?) leállították.


(via Variety)