Minden, amit a Black Mirror hatodik évadáról tudni kell

Kijött a teaser, vannak új képek is, és azt is lehet már tudni, hogy júniusban folytatódik a Netflixen a lidércnyomás – többek közt Salma Hayekkel.

Az, hogy dolgoznak a sötét sci-fi antológia folytatásán, már tavaly májusban kiderült, miután a rajongók három éve várták tűkön ülve az új évadot (az ötödik évad ráadásul nagy bosszúságukra mindössze három epizódból állt). Arról pedig múlt decemberben számoltunk be, hogy nem mást láttak a forgatáson sündörögni, mint a Breaking Bad című sorozat sztárját, Aaron Pault.

Azóta azonban már biztosat lehet tudni a teljes szereplőgárdáról. Charlie Brooker szériájának valamikor júniusban érkező hatodik évadában Aaron Paul mellett szerepel még többek közt Ben Barnes, Daniel Portman, Danny Ramirez, Himesh Patel, John Hannah, Josh Hartnett, Kate Mara, Michael Cera, Monica Dolan, Paapa Essiedu, Rob Delaney, Rory Culkin, Salma Hayek Pinault és Zazie Beetz.


A most nyilvánosságra hozott teaser pontosan azt ígéri, amit a rajongók már megszoktak Brookertől, azaz ezúttal is komor disztópikus történetekre számíthatunk, amelyben mindig van valamiféle nyugtalanító momentum ember és technológia kapcsolatában. Ami viszont az előzetes szerint más lesz, az az, hogy – ennyiből legalábbis –

a széria a korábbiaknál jóval erőszakosabbnak ígérkezik.

Ezzel párhuzamosan sokat fejlődött a Fekete tükör képi világa is, szinte már mozifilmes színvonalra. Ezt az érzést persze erősíti az is, hogy a sorozat epizódjai mindig is különálló felvonások voltak, Brooker azonban nemrégiben arra célzott, hogy ezúttal változni fog a koncepció.

A szlogen ígérete szerint a hatodik évad lesz „az eddigi legkevésbé kiszámítható, legváratlanabb és legnehezebben besorolható” folytatás, amihez az alkotó annyit tett hozzá sejtelmesen, hogy „annak ellenére, hogy az egyes sztorik tónusa továbbra is ugyanazt a jól megszokott »fekete tükrös« irányvonalat képviseli,

mindegyikben lesz valami őrült csavar és a korábbiaknál nagyobb variációs lehetőség”.
Aaron Paul a Fekete tükör 6. évadában. Forrás: Netflix

 

Zazie Beetz a Fekete tükör 6. évadában. Forrás: Netflix

 

Auden Thornton és Josh Hartnett. Forrás: Netflix

 

Paapa Essiedu. Forrás: Netflix

 


(via Variety)