Mutatjuk, mit lehet augusztusban streamelni

Jön A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi új évada és végre elérhető lesz Julianne Moore és Natalie Portman liliomtiprós filmje.

MAX

Csodák könyve (08.02) - Jeymes Samuel filmje újszerű megközelítésben, afroamerikai színészekkel, dramedy formájában mutatja be a Názáreti Jézus körüli történéseket.

Eljött hozzám (08.09) - Anne Hathaway, Peter Dinklage, Marisa Tomei főszereplésével készült romantikus dramedy.

Elizabeth Taylor: Az elveszett felvételek (08.04) - dokumentumfilm, amelyben a hollywoodi legenda és aktivista portréja néhány újonnan felfedezett interjún keresztül tárul fel.

Egy botrány részletei (May December, 08.16) - Todd Haynes (Távol a mennyországtól, Carol) új rendezése – amely a tavalyi Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be – egy olyan házaspárt mutat be, amelynek tagjai úgy jöttek össze, hogy a felnőtt nő, Gracie (Julianne Moore) elcsábított egy kiskorú fiút. A hatalmas botrányt keltett kapcsolat azonban húsz év után is tart, a feleknek több gyermeke is született, és boldog (?) házasságban élnek – egészen addig, amíg egy színésznő (Natalie Portman), aki egy közelgő filmben Gracie-t formálja meg, látogatóba nem érkezik hozzájuk, hogy a minél hitelesebb alakítás érdekében kutatást végezzen a múltjukról.

Őskori horror (08.16) - Egy hatfős kis kőkorszaki csapat az új otthon reményében partra száll egy szigeten, de az éj leszálltával rájönnek, hogy nincsenek egyedül. A fim világpremierje a BFI London Film Festivalon volt 2022 októberében. Safia Oakley-Green a legjobb új alakítás díját nyerte el.

Pár-baj (08.23.) - Az Aaron Paul és a Galaxis őrzőiből ismert Karen Gillian főszereplésével készült filmben egy nő halálos diagnózist kap, ezért belevág egy futurisztikus klónozási eljárásba, hogy enyhítse barátai és családja veszteségét. Ám amikor csodával határos módon felépül, a klónjának megsemmisítésére tett kísérletei halálos jogi csatába torkollnak.

Madame Web (08.31) - A Sony legutóbbi szuperhősfilmje Dakota Johnson, Sydney Sweeney és Emma Roberts főszereplésével.


Magyar filmek a MAX-on:

Éger (08.16) - Két jóbarát és rivális évtizedek után újra találkozik, és súlyos események sora indul el, ami életüket és szeretteiket is veszélybe sodorja. Nagy Borús Levente filmjének főszerepében: Nagy Zsolt, Kálid Artúr és Péterfy Bori.

Nem halok meg (08.16) - Dér Asia (Anyáim története) legújabb dokumentumfilmje, amelyben a sikeres 50 éves budapesti galériatulajdonos és műgyűjtő riasztó diagnózissal szembesül: hasnyálmirigyrákja van. Belevág a kihívást jelentő kezeléssorozatba, és közben szembenéz régóta elfojtott egzisztenciális kérdésekkel.

Varrat (08.23) - dokumentumfilm a magyar tetoválás evolúciójáról, a szubkultúrából elismert művészeti formává válásáról magyar tetováló művészek, köztük Borbás Róbert, Borsos Boris László, Gémes 'James' István, Müllner Csaba és Sárközi Zsolt közreműködésével.

Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom (08.23) - A film narrátora, Dimitry Lyasuk végigvezeti a nézőt a négy évszakon, és megmutatja, hogyan formálódott ez a különleges hely az idők során, amelyből az emberi beavatkozás vízi paradicsomot hozott létre.

MAX-sorozatok

Red Eye - Halálos repülés (08.01.) - Három nő és három világ: egy rendőr, egy újságíró és az MI5 egy vezetője, mindhárman belekeverednek egy életveszélyes összeesküvésbe, amikor egy brit orvost letartóztatnak gyilkosság miatt, miután hazarepült Pekingből. Főszerepben Richard Armitage és Jing Lusi (Kőgazdag ázsiaiak, Londoni bandák). (A teljes évad elérhető a premier napján.)

Aqua Teen Hunger Force - Az Adult Swim rajongóinak igazi örömhír, hogy az Aqua Teen Hunger Force 4 teljes évada (összesen 68 epizód) elérhető lesz augusztus 5-től.

Ipar (08.12.) - 3. évadával tér vissza az HBO sorozata, amely izgalmas betekintést nyújt a magas szintű pénzügyek világába pár fiatal bankár életén keresztül, akik a nemzetközi banki miliőben építik karrierjüket, és a feszített tempót szexszel és drogokkal oldják. A harmadik évadban minden eddiginél nagyobb a tét. Friss szereplőként érkezik a sorozatban a Trónok harcával ismertté vált Kit Harrington.

Rick és Morty: Anime (08.16) - zakkant hőseink ezúttal anime szereplőként tűnnek fel.

Enyhülés  - A nagy sikerű lengyel HBO-sorozat 2. évada.

Isten városa: a harc folytatódik (08.26) - A 2002-es, 4 Oscar-díjra jelölt film, az Isten városa hatrészes sorozat formájában tér vissza. Egészen pontosan folytatódik a történet. 22 évvel a film után visszatérnek az eredeti szereplők és bemutatják, mi történik most Rio de Janeiro utcáin.


Disney+

Gyilkos a házban 4. évad (augusztus 27.

A „Gyilkos a házban” (Only Murders in the Building) harmadik évada Charles kaszkadőrdublőrje, a Sazz Pataki körül történt sokkoló eseményekkel ér véget. A negyedik évadban ezzel birkózik meg az amatőr podcasttrio. Mivel nem derül ki, hogy Sazz vagy Charles volt-e a tervezett áldozat, a nyomozás egészen Los Angelesig vezet, ahol egy hollywoodi stúdió filmet készít a Gyilkos a házban podcastről. Amint Oliver, Mabel és Charles visszatérnek New Yorkba, lakóhelyük udvarán átkelve egy izgalmas utazás veszi kezdetét, ugyanis belemerülnek az Arconia nyugati tornyában élők csavaros életébe.

Óceánkutatók (augusztus 19.)

A James Cameron által készített sorozat az „Óceánkutatók” (OceanXplorers), a valaha épített legfejlettebb kutatóhajó fedélzetére kalauzolja a nézőket, hogy a világ óceánjainak legtávolabbi határait kutassák. A fejlett technológiával felvértezett, rettenthetetlen felfedezőkből és tudósokból válogatott csapat egy globális odüsszeiára indul, hogy az óceán legnagyobb rejtélyeit az állatok és ökoszisztémáik életén keresztül megfejtse.

Szikromorfán születtem (augusztus 23.)

A „Szikromorfán születtem” (The Supremes at Earl’s All-You-Can-Eat) a három legjobb barátnő: Odette, Barbara Jean és Clarice történetét követi, akiket „The Supremes” néven ismernek, és akik évtizedeken át együtt vészelték át az élet viharait, házasságon és gyerekeken, boldogságon és szomorúságon keresztül. Most ez a hármas ismét próbatétel elé áll és az eddigi legnehezebb időszakukkal kell szembenézniük.

Géniusz: Martin Luther King, jr. és Malcolm X (augusztus 21.)

Damione Macedon és Raphael Jackson Jr. showrunnerek munkája, a „Géniusz: Martin Luther King, Jr. és Malcolm X” (Genius: MLK/X) a két férfi életét követi végig, viharos gyerekkoruktól kezdve egészen a meggyilkolásukig. Az összetett személyiségű férfiak nagyon különböző életet éltek, de a céljaik hasonlóak voltak. Bár sokan úgy érezték, választaniuk kell Malcolm és Martin között, valójában ugyanannak az érmének a két oldalát képviselték: a szabadság bajnokai voltak ők, akikkel végül méltatlanul bántak el. Különbözőségeik ellenére kölcsönösen inspirálták egymást eltérő módon megközelített céljuk elérésében: egy emberséges Amerika megteremtésében.


Prime Video

Batman: Caped Crusader (augusztus 1.)

A Sötét Lovagról szóló új animációs sorozat J.J. Abrams, Matt Reeves (Batman, 2022) és Bruce Timm (a Batman: The Animated Series alkotója) közreműködésében érkezik a Prime Videóra. A sorozat eredetileg a Maxnál készült volna, de ott kaszát kapott, és a Prime Video vette át, amely máris megújította a második évaddal.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi 2. évad (aug. 29., Prime Video)

Jön a mérsékelt sikerű Gyűrűk Ura-sorozat új évada, amelyben Bombadil Toma karaktere is bemutatkozik Rory Kinnear alakításában. Annak ellenére, hogy a könyvek rajongói jól ismerik, A Gyűrűk Ura titokzatos karaktere még soha nem szerepelt nagyszabású tévé- vagy filmadaptációban - egészen mostanáig.

Ezeket nézd augusztusban a Netflixen, ha jót akarsz!

Jön az Emily Párizsban 4. évada, Halle Berry és Mark Wahlberg szétlövik Londont, a Terminátor pedig ezúttal Japánban bukkan fel.

A Netflix sem maradt ki

 

Via: WBD / TVGUIDE / Deadline