Ne hagyd ki a héten Matt Damont, a sárkányokat és a 98 éves David Attenborough-t!

Jobbnál jobb sorozatok és filmek kerülnek fel augusztus második hetén is a Maxra, a Netflixre, az Apple TV-re és a SkyShowtime-ra.

Sárkányok háza – 2. évad 8. rész

  • Hol látható? A Maxen, augusztus 5-től.

A héten véget ér a Trónok harca spin off szériájának 2. évada, amelyben Westeros kontinense véres polgárháborút vív az anyasorozat eseményei előtt 200 évvel. A Zöld Tanács Aegon királyért, a Fekete Tanács Rhaenyra királynőért harcol, mivel mindkét fél úgy gondolja, hogy ő a Vastrón egyetlen igaz örököse, a nézőknek pedig mindenütt a világon dönteniük kell, hogy a Targaryen-ház melyik oldalára állnak!

Márpedig úgy fest, eddig mindenkinek bejött a karddal és tűzokádó gyíkokkal vívott polgárháború,

mivel a Sárkányok háza fináléja már a múlt héten kiszivárgott, és több ezren megnézték azóta, mivel a 2. évad utolsó része az Egyesült Államokban hivatalosan csak augusztus 4-től, Magyarországon augusztus 5-től streamelhető.

Kiszivárgott a Sárkányok háza évadzáró epizódja – több ezren látták már

A 2. évad fináléja a közösségi médiában terjedt a rajongók közt.

Tovább

 

 

David Attenborough: A hangok titokzatos világa – 1. évad

  • Hol látható? A Netflixen, augusztus 7-től.

Egészen elképesztő, hogy Sir David Attenborough maholnap már 100 éves lesz,

de még mindig ugyanolyan lelkesedéssel járja a világ megmaradt vadonjait, mintha egyetlen perc sem telt volna el az 1950-es években készül BBC-s tévéműsorai óta. Legújabb háromrészes természetfilm-sorozata, A hangok titokzatos világa világszínvonalú technológiát használ, hogy soha nem látott módon mutassa be a nézőnek a természetet, és feltárja a hangok döntő szerepét az állatok életében.

 

Kingstown polgármestere – 3. évad 10. rész

  • Hol látható? A SkyShowtime-on, augusztus 8-tól.

Jeremy Renner közönségkedvenc sorozatának új évadában robbanások sorozata rázza meg Kingstown utcáit: megérkezett a városba az orosz maffia új főnöke, mire azonnal kitör a drogháború, ami dúl a börtön falain belül és azon kívül is. Nem csoda, hogy nagy a nyomás a címbéli polgármesteren, Mike McLuskyn (őt alakítja Jeremy Renner), aki véget akar vetni a harcoknak, ám egy ismerős arc múltjából azzal fenyegeti meg, hogy aláássa mindazt, amit eddig felépített.

A 10. epizóddal véget ér Jeremy Renner kultikus szériájának 3. évada, 

amit a színész már azután forgatott le, hogy súlyos sérüléseket szenvedett a nevadai otthona közelében, amikor a saját, hattonnás Sno-Catjével próbálta meg egy családtagja elakadt járművét kiszabadítani a hó fogságából, az Egyesült Államokat 2023 elején sújtó rendkívüli időjárási viszonyok közepette. Félő volt, hogy az 53 éves sztárnak a baleset után derékba törik a színészi karrierje, de szerencsére felépült, és tovább tudta folytatni a kórházi lábadozása idején félbe hagyott projektjeit.

Jeremy Renner most már showműsorban anekdotázgat horrorbalesetéről

A Marvel-filmek sztárja a Jimmy Kimmel Live!-ban mesélte el, hogyan élte meg, amikor a saját hókotrója alá szorult, és 35 csontja eltört.

Tovább

 

 

Az Esernyő Akadémia – 4. évad

  • Hol látható? A Netflixen, augusztus 8-tól.

Utolsó évadához érkezett az utóbbi évek egyik legambiciózusabb képregény-adaptációja, amiben szokás szerint mindjárt itt a világvége, de szerencsére a furcsa „testvérekből” álló, szedett-vedett hőscsapat (Nick Offerman, Megan Mullally, David Cross, Elliot Page, Tom Hopper, Robert Sheehan) ezúttal is kész összefogni, hogy rendbe tegye a dolgokat. Vagy legalábbis megpróbálják...  (Minden rész egyszerre lesz elérhető a Netflixen.)

 

A felbujtók (The Instigators, AppleTV+)

Hol látható? Az Apple TV-n, augusztus 9-től.

Doug Liman legújabb filmjében Matt Damon egy pénzzavarba került, elkeseredett apát, Casey Affleck pedig egy egykori elítéltet alakít, akik a cél érdekében (hogy pénzhez jussanak) összefognak egy rablás erejéig. A célpontjuk egy korrupt polgármester (Ron Pearlman) tisztességtelenül szerzett pénzének a megszerzése.

Csakhogy amikor az akció balul sül el, a páros menekülni kényszerül,

és rosszabbnál rosszabb, a nézők számára viszont nagyon vicces döntéseket hoznak: elrabolják például Rory terapeutáját (Hong Chau A bálnából), ami számos helyzetkomikumot kiaknázó poénra ad lehetőséget.