Netflixes politikai thrillerben tér vissza a Tenet sztárja

Itt az első előzetes a Becketthez, amelyben John David Washington az életéért menekül. És Alicia Vikander is feltűnik.

Ferdinando Cito Filomarino filmje a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon debütál majd augusztus 4-én, ezt követően pedig a Netflixre is felkerül augusztus 13-án.

A sztori szerint Beckettnek, egy Görögországban vakációzó amerikai turistának egy baleset után az életéért kell menekülnie. Próbálja átszelni az országot, hogy eljusson az amerikai nagykövetségre nyomában a rendőrséggel, és közben egyre jobban belegabalyodik az összeesküvések hálójába.

Filomarino korábban rendezőasszisztensként dolgozott Luca Guadagnino mellett, többek közt az Oscar-díjas Szólíts a nevedenen is. A Beckett munkálataiban Guadagnino producerként vett részt. Washington mellett fontos szerepet kapott még a filmben Alicia Vikander, Boyd Holbrook és Vicky Krieps is.

A locarnói fesztivál művészeti vezetője, Giona A. Nazzaro elmondta, hogy a Beckett olyan thrillerek nyomdokaiba lép, mint amilyeneket Sydney Pollack (A keselyű három napja) és Alan J. Pakula (A Parallax-terv, A Pelikán ügyirat) rendezett a hetvenes években. A Beckett szerinte akciófilm, de humanista dimenzióval, amelyet John David Washington mesteri alakítása is aláhúz, így pont Locarnóba való, mert „a politikai elköteleződés és a szórakoztatás két fontos összetevője a fesztiválnak, így lehet meglepni a közönséget és visszaadni a mozi rangját.”

via: IndieWire