Nézd meg a Borat 2. hátborzongató kimaradt jelenetét!

A frissen debütált Borat utólagos mozifilm szellemi atyja és sztárja, Sacha Baron Cohen hosszú Zoom interjút adott egy talkshow-ban. A legjobb részekből kiderül, hogyan készített interjút álruhában Donald Trumppal, miért kellett az életét féltenie a film forgatásakor, illetve hogy hogyan rontotta el majdnem az áldokumentumfilm nagyjelenetét.

Ahogy arról korábban többször is írtunk, október 23-án a hazánkból is elérhető Amazon Prime streamelős szolgáltató bemutatta a 2006-os Borat – Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című szatíra még hosszabb című folytatását, a Borat utólagos mozifilm: Produkciós kenőpénz szállítása az amerikai rezsimnek a Kazahsztán egyszeri dicsőséges nemzetének hasznára című áldokumentumfilmet.

Ennek kapcsán a napokban a produkció szellemi atyja és sztárja, azaz a Borat Sagdiyev nevű kazah riporter megformálója, Sacha Baron Cohen volt a The Late Show with Stephen Colbert (virtuális) vendége. A hosszú beszélgetés legjobb pillanatai részleteiben szerencsére a YouTube-ra is felkerültek. Az első, 12 perces videóban Baron Cohen először arról mesél, hogyan készített interjút még Ali G-ként Donald Trumppal (aki akkor még természetesen nem volt elnök).

Az igazán izgalmas rész azonban 4 és fél percnél kezdődik, amikor Colbert és a sztár elkezdenek annak a jelenetnek a felvételéről beszélni, amikor „Borat” egy Country Steve nevű countryénekesnek beöltözve feljutott egy szélsőjobbos találkozó színpadára Washingtonban, ahol egy abszurd rasszista dalt énekeltetett a mit sem sejtő közönséggel. Már korábban is beszámoltunk róla, hogy Cohennek végül el kellett menekülnie a helyszínről, sőt eközben az életéért rettegett, mivel üldözőbe vette a fegyvermániásokból álló tömeg, amelynek egyes tagjainál tényleg voltak fegyverek is.

7 percnél megnézhetjük azt, a Borat utólagos mozifilmből kimaradt jelenetet, amikor a sztár menekül, majd a stábja által biztosított furgonban bujkál, miközben a feldühödött rasszista tömeg megpróbál bejutni hozzá a járműbe. A komikus szavaiból pedig az is kiderül, hogyan jöttek rá a jelenlévők, ki is ő valójában.

„Az volt a probléma, hogy a militáns csoport néhány tagja összetűzésbe került néhány Black Lives Matter tüntetővel, akik idejöttek bosszút állni, és valamelyikük felismert és felkiáltott, hogy »istenem, hisz ez Sacha Baron Cohen!«

Sajnos ezt a szervezők és a tömeg is meghallotta, és nagyon dühösek lettek. Megpróbáltak feljönni értem a színpadra. Szerencsémre felbéreltem biztonságiakat, szóval ez nem ment nekik olyan könnyen” – mondta a színész.

A másik, ötperces videóban Cohen azt meséli el, hogyan vágta majdnem tönkre egy apró figyelmetlenség a Borat utólagos mozifilm nagyjelenetének számító Rudy Giuliani interjút. A botrányos képsorról itt írtunk korábban (többek közt az látható benne, hogy a Trump jogi tanácsadójaként és legfőbb bizalmasaként tevékenykedő politikus megiszik egy italt a magát Borat 15 éves lányának kiadó 24 éves bolgár színésznővel, Maria Bakalovával, és közben hátradől egy szállodai lakosztály hálószobájának az ágyán, és a nadrágjába nyúlkál), most pedig a sztár elmesélte a kulisszatitkokat.

Miközben Bakalova Giulianit interjúvolta, Cohen a gardróbszekrényben kialakított, rendkívül szűk rejtekhelyen bujkált – amit olyan jól sikerült neki és a stábjának megcsinálniuk, hogy még az a biztonsági ember, egy exrendőr sem vette észre a rejtőzködő sztárt, aki a politikus parancsára körülnézett a szobában, hogy minden rendben van-e. „Vaksötét volt abban a lyukban, szóval nem tudtam, mi történik odakint, ezért én és a rendező szöveges üzeneteken keresztül kommunikáltunk. (…) Giuliani exrendőre körbenézett, majd kiment a szobából a többi biztonsági emberhez, akik arra vigyáztak, hogy ne jöjjön be és menjen ki senki, amíg az interjú zajlik. Ha belegondolok, ez volt a legveszélyesebb mozzanat Maria szempontjából. (…)

Az interjú megkezdődött, bekapcsoltam a telefonomon a kamerát, és látom, hogy csak 3 százalékon áll a töltés!

Arra gondoltam: »hát ezt nem hiszem el, itt van Rudy Giuliani, megfogtuk az elnök ügyvédjét, meglesz a jelenet, ami az egész film csúcspontját jelenti, de senki sem gondolt arra, hogy fel kéne tölteni a telefont?«” – mesélte Sacha Baron Cohen. (A mobil szerencsére kibírta a felvétel végéig, mivel Cohen gyorsan repülő üzemmódba helyezte.)

A komikus a videó végén elmondja azt is, hogyan választották ki a zseniális színésznőt a feladatra. Tutar Sagdiyev, azaz Borat lányának megformálóját nem kevesebb mint ötszáz jelentkezőből szűrték ki, és a Zoomon történt meghallgatás után élesben is tesztelték. Maria Bakalovának pedig több órán át sikerült karakterben maradnia. Ezenkívül vicces, kiválóan improvizál, és az első angolszász kritikák is azt írták, hogy ő a Borat utólagos mozifilm igazi telitalálata. Most mindehhez Baron Cohen az tette hozzá, hogy „ha nem ő, igazán nem tudja, ki más érdemelne Oscart a következő gálán”.


(via Uproxx, Independent)