Nézz jó filmeket az Oscar-díjas Frances McDormand és Anthony Hopkins főszereplésével

A tévéműsorból a Miss Pettigrew nagy napját és a Vörös sárkányt, a streaming platformok kínálatából a Jóbarátnőket és a Szenvedélyek viharábant ajánljuk.

Amerikai idő szerint április 25-én, vasárnap este tartották meg Los Angelesben a 93. Oscar-gálát Az esemény nagy nyertese három Oscar-díjjal A nomádok földje lett, amivel Frances McDormand elsőként hozta össze Hollywoodban azt a bravúrt, hogy legjobb női főszereplőként és a legjobb film producereként is hazavihetett egy-egy aranyszobrocskát (korábban a Fargóért és a Három óriásplakát Ebbing határábanért is Oscar-díjat kapott)

Fotó: Todd Wawrychuk/A.M.P.A.S. via Getty Images

 

Sir Anthony Hopkins pedig begyűjtötte vasárnap a második Oscar-díját Az apa című dráma főszereplőjeként (az elsőt anno A bárányok hallgatnakkal nyerte). Az egyes kategóriák díjazottjainak teljes listáját ebben a cikkben írtuk meg részletesen, most inkább következzen néhány olyan kiváló film Frances McDormandtól és Anthony Hopkinstól, amit vagy a tévécsatornák játszanak hamarosan, vagy bármikor megtekinthetőek az olyan népszerű streaming platformokon, mint a Netflix vagy az HBO GO.

 

1. Miss Pettigrew nagy napja / Miss Pettigrew Lives for a Day

Ebben a 2008-as filmben Frances McDormand alakítja a címbéli Miss Pettigrew-t, a második világháború előestéjén elbocsátott nevelőnőt, akinek esélye sincs arra, hogy új állást kapjon. A véletlen azonban a kezére játszik, más helyett jelentkezik Delysia Lafosse (Amy Adams) szolgálatába. Miután sikerült elintéznie, hogy a ledér és bájosan butácska énekesnő három udvarlója ne keresztezze egymás útját, Delysia társalkodónője lesz. Hálából bevezeti az elit társasági körökbe, ahol a talpraesett Miss Pettigrew ügyesen föltalálja magát. Miközben azon fáradozik, hogy Delysia megtalálja a szerelmét, nem sejti, hogy ő is felkeltette valaki érdeklődését. A film a Film Now csatornán tekinthető meg májusban.

 

2. Jóbarátnők / Friends with Money

Az egyedülálló Olivia (Jennifer Aniston) a takarítást választotta hivatásául, míg nem talál valami kedvére való munkát. Nem így a barátnői, Christine (Catherine Keener), Franny (Joan Cusack) és Jane (Frances McDormand), akik sikeresek, gazdagok, ráadásul férjezettek. A filmet a Netflixen lehet megtekinteni.

 

3. Minden végzet nehéz / Something's Gotta Give

Harry (Jack Nicholson) javíthatatlan playboy, korát meghazudtoló libidóval. Legfőbb vezérelve: soha ne kezdj harmincnál idősebb nővel! Éppen legújabb barátnőjével, Marinnal (Amanda Peet) töltik első közös hétvégéjüket, amikor Harry szívinfarktust kap. Orvosa, Julian Mercer (Keanu Reeves) nem engedi vissza a városba, hanem Marin anyjának, Ericának (Diane Keaton) a gondjaira bízza. Erica elvált, sikeres New York-i drámaíró, akit Harry rendkívül vonzónak talál. A filmet, amelyben Frances McDormand Zoe Barryt alakítja, a Netflixen lehet megtekinteni.

 

4. A vörös sárkány / Red Dragon

Will Graham, a kiváló nyomozó (Edward Norton) azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lectert (Sir Anthony Hopkins), a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni önként vállalt száműzetéséből és segédkezni az ügyben. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Ehhez pedig ki kéne fürkésznie egy másik gyilkos elméjét, amely ugyanilyen briliáns - és ugyanilyen beteg. Graham számára ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie múltjával és ősi ellenségével, a jelenleg bebörtönzött Lecterrel. A filmet a héten a Film Now vetíti, de a Netflixen is megtekinthető.

 

5. Drakuka /Dracula

Drakulát, a véreskezű vajdát (Gary Oldman) évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste mégsem omlott porrá. Hírlik, hogy sírjából éjjelente borzongató kalandra indul, és harapása után mind többen csatlakoznak a temetők mélyén bolyongó vámpírok seregéhez. A félelmetes teremtményt emésztő vágyakozás gyötri elhunyt hitvese után. Egy napon a kastélyba vetődő idegen medáljában meglátja Mina Murray (Winona Ryder) arcképét, aki kísértetiesen hasonlít egykori asszonyára és útra kel, hogy megkeresse a gyönyörű lányt. London lakói azonban nem készültek fel a pokoli teremtmény érkezésére – a vámpírvadász Abraham Van Helsing professzor (Sir Anthony Hopkins) azonban igen. A filmet az HBO GO-n lehet megtekinteni.

 

6. Szenvedélyek viharában / Legends of the Fall

Az amerikai William Ludlow ezredes (Sir Anthony Hopkins) miután megelégeli kormánya indiánokkal szembeni bánásmódját, egy távoli, őslakosok lakta vidéken telepszik le, hogy nyugodtan nevelhesse fel három fiát. Alfred, a legidősebb (Aidan Quinn) csendes, kötelességtudó fiú, aki pontosan tudja, mit akar. Samuel, a legfiatalabb (Henry Thomas) mindenki kedvence, a XIX. századvégi idealizmus megtestesítője. Tristan, a középső gyerek (Brad Pitt) senkihez sem hasonlítható: vad, öntörvényű lélek, akit az ezredes hű indián segédje nevelt képzett harcossá. A három testvér elválaszthatatlan, de amikor felnőnek, életüket előre nem látható tragédiák, szenvedélyek és indulatok más-más útra terelik. A háború és a szerelem, a küzdelem és a családi kötelékek hol eltaszítják, hol mágnesként vonzzák a család tagjait: az apát, a fiúkat és a közéjük álló Susannah-t (Julia Ormond)... A filmet a Netflixen lehet megtekinteni.