Peter Jackson sosem látott Beatles-felvételekből rendezett sorozatot

Nézd meg a novemberben érkező The Beatles: Get Back előzetesét és ámulj!

A Gyűrűk Ura három Oscar-díjas rendezőjének projektjét 2019 januárjában jelentették be: pontosan 50 évvel azután, hogy John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr legendás koncertet adott az Apple Records londoni székházának a tetején. A szóban forgó fellépés azért is olyan emlékezetes, mert ez volt az utolsó alkalom, amikor a Beatles koncertezett.

A várva várt doku pedig végre elkészült, és a Disney+ most nyilvánosságra hozta az első előzetesét. Az anyag gazdagságára való tekintettel Jackson nem egyetlen dokumentumfilmet, hanem

egy három részből álló sorozatot rendezett, amit november 25-én, 26-án és 27-én mutat be a streaming szolgáltató.


A The Beatles: Get Back háttértörténete, hogy 1969-ben egy tévéstáb exkluzív lehetőséget kapott, és Michael Lindsay-Hogg tévés rendező vezetésével (róla ebben a cikkünkben írtunk nemrégiben) közel hatvan órát forgathattak a fellépésre készülő zenekarral. Az akkor rögzített felvételek 50 évig pihentek egy páncélszekrényben, és eddig senki sem látta őket. Pedig Lindsay-Hogg és csapata nagyon izgalmas eseményeket rögzített.

Az együttes tagjainak ugyanis kevesebb mint három hét állt a rendelkezésére, hogy nulláról megírják egy teljes album 14 dalát, majd fel is vegyék a lemezt, és a folyamatok végén adjanak egy élő koncertet (ez lett a híres tetőkoncert), miután utoljára három éve játszottak élőben közönség előtt. Ezt a „versenyfutás az idővel”-helyzetet láthatjuk tehát Jackson dokuszériájában, miközben olyan legendás dalok csendülnek fel (és előtte persze születnek meg), mint a Don’t Let Me Down, az I’ve Got a Feeling vagy a címadó Get Back.


(via Uproxx)