Prostizós megjegyzés miatt tűnhet el az Agymenők egyik része a Netflixről

A Kunal Nayyar által megformált Raj karaktere tett degradáló kommentárt egy indiai színésznőre, ezt reagálta túl egy politikai elemző.

Mithun Vijay Kumar Twitter-oldalán jelentette be, hogy ügyvédjén keresztül hivatalos jogi felszólítást küldött a Netflixnek, amelyben azt követelte a streamingóriástól, hogy távolítsák el kínálatukból a második évad első epizódját, mert abban „az indiai nőkkel és kultúrával kapcsolatban rendkívül sérelmes megjegyzés” hangzik el.

Madhuri Dixit. Forrás: Prodip Guha / Getty Images


A szóban forgó részben ugyanis a következő párbeszédre kerül sor Raj Koothrapalli (Kunal Nayyar) és Sheldon Cooper (Jim Parsons) között: „Sheldon: Aishwarya Rai csak a szegény ember Madhuri Dixitje.” / Raj: Aishwarya Rai egy istennő.

Hozzá képest Madhuri Dixit egy leprás prostituált.”

„Gyerekkorom óta Madhuri Dixit rajongója vagyok, szóval mélyen felkavart ez a dialógus. Rendkívül degradálónak és sértőnek éreztem az indiai nőkkel és az indiai kultúrával szemben” – írta ki a Twitterre a múlt héten Mithun Vijay Kumar. „Ezért megkértem az ügyvédemet, hogy küldjön egy felszólítást a Netflixnek, hogy távolítsák el az epizódot a platformról.


Fontosnak tartom, hogy a tartalomközlő cégek elszámoltathatóak legyenek mindazzal a kontenttel kapcsolatban, amit közzétesznek. Remélem, a Netflix komolyan veszi a dolgot” – tette hozzá. Kumar azt is közölte, hogy amennyiben a részt nem veszik ki a kínálatból, jogi akcióra kerül sor, amiért a cég „a szexizmust és a nők elleni diszkriminációt” propagálja.


(via NME)