Reszkessetek, beköltözők! – Az unokájával harcol Robert De Niro

A Nagypapa hadművelet szerencsére nem a Nagyfater elszabadul folytatása, itt családbarátok a poénok.

Az HBO GO-n látható a szebb napokat is megélt Robert De Niro új filmje, a Nagypapa hadművelet. Ahogy a címből is kitalálható, a 2016-os Nagyfater elszabadul után ismét egy, az unokája életét megkeserítő nagyszülőt alakít a legendás színész. A jó hír, hogy korhatáros poénok helyett ezúttal legalább a történet családbarát.

A történet szerint, amikor Ed nagyapa megözvegyül, beköltözik a lányához (Uma Thurman) és a családjához, ahol csak úgy kaphat külön szobát, hogy abból kipaterolják annak eredeti tulajdonosát, Ed 12 éves unokáját, Petert. A gyerek képtelen ezt a sérelmet feldolgozni, ezért háborút hirdet a nagyfater ellen, és különféle átverésekkel, apró szívatásokkal próbálja elérni, hogy a betolakodó önként távozzon az ingatlanból. Ed azonban nem hagyja magát, és kikéri két régi haverja, Danny (Cheech Marin) és Jerry (Christopher Walken) segítségét, és megpróbálja Peter húgait is szövetségesként maga mellé állítani.

A családi komédia, amelyet még 2017 májusában forgattak Robert Kimmel Smith regényéből, 2020 októberében került mozikba, és ugyan csak 40 millió dollárt hozott eddig (38 millió volt a büdzséje), már a folytatását is bejelentették.

A kritikusok nem kedvelték a filmet, a Metacriticen 34, a Rotten Tomatoeson 30%-on áll, a Port olvasói viszont 6.2 pontra értékelik. A kommentek szerint „súlytalan, pihekönnyű családi szórakozás az egész történet”, „ahol nem kell befogni a tízéves gyerek fülét/szemét, és még nagyon jól szórakoztunk is.”