Schumacherről forgatott dokufilmet a Netflix – befutott az első trailer!

A Formula–1 legendás pilótájáról Schumacher címmel készült portréfilm, hiszen a neve mára fogalommá vált. Itt az első előzetes is hozzá!

Megérkezett az első előzetes a Netflixen debütáló Michael Schumacher-portréfilmről, ami nemes egyszerűséggel csak Schumacher néven fog futni, hiszen a legendás német Formula–1-es pilóta családneve mára egybeforrt a sebességgel és az autósporttal. A dokumentumfilm szeptember 15-i premierje egybeesik azzal a 30 évvel ezelőtti dátummal, amikor Michael Schumacher 30 évvel ezelőtt, az 1991-es belga nagydíjon Jordan-színekben kezdte meg a szédületes karrierjét a Formula–1-ben (melyet később a Benettonnál, a Ferrarinál és a Mercedesnél folytatott).

A portréfilmben interjúkat láthatunk a német pilóta családtagjaival, köztük a feleségével, az apjával és a szintén autóversenyző testvérével, Ralf Schumacherrel. Emellett a motorsport különböző jeles személyiségei is megszólalnak, többek között Jean Todt, Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel, Mika Häkkinen, Damon Hill, Flavio Briatore és David Coulthard. A filmkészítők korábban soha nem látott archív anyaghoz is hozzáférhettek, így a Netflix dokumentmumfilmje a legnagyobb Formula–1-rajongóknak is tartogathat izgalmas meglepetéseket.

A 91 futamgyőzelmet és 7 világbajnoki címet magáénak tudható Michael Schumacherről túlzás nélkül kijelenthető, hogy ő minden idők legjobb, legeredményesebb és leghíresebb Formula–1-es pilótája, aki már életében legendává vált és a popkultúra része lett. Sajnos ezt a fényes karriert törte kerékbe egy 2013-as franciaországi síbaleset, amely során Schumacher olyan súlyos agyi sérülést szenvedett, hogy egy évig kómában feküdt, azóta pedig a nyilvánosságtól elvonultan lábadozik. (via Deadline)