Sorozat készül Stephen King kultregényéből, a Carrie-ből

Az új széria az Amazonra debütál majd, nyolc epizódból fog állni, az Álom doktor és a Bilincsben rendezője, Mike Flanagan készíti.

Még fel sem ocsúdtunk a sokkból, hogy milyen rossz lett a Borzalmak városa című Stephen King-regény filmváltozata, máris itt egy új King-adaptáció híre: jön az Amazon Prime-ra a nyolcrészes Carrie tévésorozat. A szériát ráadásul egy igazi „Stephen King-veterán”, Mike Flanagan jegyzi producerként, aki korábban már sikeresen adaptálta mozgóképre kétszer is a borzongás nagymesterének regényeit, hiszen ő rendezte a 2017-es Bilincsbent és a 2019-es Álom doktort is.

A 80-as évek silány tévéfilmjeit idézi a legújabb Stephen King-adaptáció

A 2024-es Borzalmak városa úgy kellett nekünk, mint vámpírnak a fokhagyma.

Tovább

 

Egyelőre azonban nem világos, hogy pontosan mikor fog megvalósulni a sorozat az Amazon Prime-on, csak annyit tudni, hogy Trevor Macy a társproducer, és egy csapat már dolgozik a forgatókönyvön. A sorozat tervezett szereplőgárdáját sem hozták még nyilvánosságra.

Mint ismeretes, a Carrie című Stephen King-regény 1974-ben jelent meg. Egy telekinetikus képességekkel rendelkező középiskolás lány történetét mesélte el, és máig az író egyik legjobb könyvének számít a rajongók körében. Már 1976-ban filmet forgatott belőle Brian De Palma, olyan sztárokkal karöltve, mint Sissy Spacek, John Travolta, Amy Irving és Piper Laurie. Később Angela Bettis főszereplésével is készült belőle egy tévéfilm 2002-ben, egy másik remake pedig 2013-ban került a mozikba, ebben Chloë Grace Moretz alakította a címbéli Carrie-t.

(via IGN.com)