Sorozatok, amiket nem hagyhatsz ki februárban

Erős hónap lesz, mutatjuk is a kínálatot.

Pam & Tommy (Hulu, február 2.)

Pamela Anderson és Tommy Lee nevezetes szexvideójának elrablása filmbe illő, abszurd és kalandos história. Sebastian Stan és Lily James alakítják a párost, Nick Offerman egy pornóproducert, Seth Rogen pedig a villanyszerelő, mellékállásban pornós rablót, aki kifosztotta azt a széfet, ami a házipornók Szent Grálját rejtette. Ja, és Jason Mantzoukas kölcsönzi Tommy Lee péniszének hangját.

 

Murderville (Netflix, február 3.)

Bár nem példanélküli, de ritkán láthatunk ilyesmit: a Netflix krimi-vígjáték minisorozatában Will Arnett egy gyilkossági nyomozót alakít, társként pedig minden epizódban egy-egy hírességet kap – akiknek lövésük sincs a forgatókönyvről, a történet fordulatairól, így végig improvizálni kénytelenek. Annie Murphy, Conan O’Brien, Ken Jeong, Kumail Nanjiani, Marshawn Lynch és Sharon Stone vesz részt ebben a szórakoztató ökörködésben.

 

A farkas gyermekei 2. évad (HBO GO, február 3.)

Ridley Scott androidos sorozatának első évadának vége ugyan meglehetős kutyulék lett, de a Prometheuséra hajazó hangulat és a látvány igen erős, ahogy a színészgárda is remekel. Amanda Collin zavarbaejtő és félelmetes az akár erőszakkal is, de gondoskodó harci robot, Anya szerepében, Travis Fimmel pedig a Vikingek után ismét megbízhatóan alakít egy teljesen megzakkant figurát.

 

Szuperhőst nevelek 2. évad (Netflix, február 1.)

Igen, a Raising Dion képregény alapján készült szuperhőssorozat, és már a könyökünkön jönnek ki ezek, de a váratlanul második évadot kapó széria igen sajátosan dolgozta fel a témát: Dion ugyanis még kisgyerek, és egy egyedülálló anya számára alapvetően nehéz dolog a gyereknevelés, de ha a gyerek ráadásul iszonyatos erőkkel bír, akkor akár egy apró hiszti is életveszélyessé fajulhat. 

 

Inventing Anna (Netflix, február 11.)

Julia Garner alakítja Anna Sorokint, az orosz származású csalót , aki 2013 és 2017 között Anna Delvey néven gazdag német örökösnőnek adta ki magát, hogy bankokat, szállodákat és gazdag ismerősöket verjen át. A sorozat Anna gaztetteinek kivizsgálását követi nyomon, valamint azt, hogy a büntetőperre készülve hogyan néz szembe hazugságaival. 

 

Reacher (Prime, február 4.)

A Lee Child regényeiben szereplő Jack Reacher a korábbi filmváltozat címszereplőjével, Tom Cruise-zal ellentétben egy két méter magas izomkolosszus, a sorozatban Alan Ritchson meg is felel a szerző leírásának. A címszereplő az országot járva  Georgiában köt ki, ahol egy olyan gyilkossággal vádolják meg, amit nem ő követett el. Összeesküvés, rengeteg erőszak – mi kell még?

 

Severance (Apple TV+, február 18.) 

Ben Stiller a producere ennek a rendkívül furának ígérkező sorozatnak, ami, az előzetes alapján Philip K. Dick regényeinek világát idézi: a főszereplőt Adam Scott alakítja, és egy olyan vállaltnál dolgozik, ami olyan sebészeti beavatkozásnak veti alá dolgozóit, ami gyakorlatilag kettéválasztja az emberek tudatát, egy "munkahelyire" és egy "otthoni", és e két én semmit nem tud a másikról. Scott karaktere belekeveredik egy rejtélybe, és fel kell tennie a kérdést, hogy valójában mi a csudával is foglalkozik a cég? A látványvilág pompás, ahogy a szereplőgárda is: Scott mellett Patricia Arquette, Christopher Walken és John Turturro is feltűnik a sorozatban.

 

Vikings: Valhalla (Netflix, február 25.)

A hat évadot megélt Vikingek spinoff sorozata évszázadokat ugrik vissza az időben, hogy híres viking hősökről és gaztevőkről meséljen. A sorozat bemutatja többek között Leif Erikssont (Sam Corlett), Freydis Eriksdottert (Frida Gustavsson) és Harald Sigurdsson északi herceget (Leo Suter). Nyilván vérben és hadakozásban nem lesz hiány.

 

Egy új magyar film is felkerült a Netflix kínálatába: február 1. óta már nézhető Százados Miklós A Kilépő című nagyjátékfilmje, ami bármiféle állami támogatás nélkül készült, ellenben több fesztiválon is díjat szerzett. A film rendezője és producere Százados Miklós, főszereplője Nagy Norbert, de közreműködik benne Péterfy Bori és Kovácsovics Fruzsina is. A zenéjét a Tankcsapda és Krúbi szerezte. A film műfaja egyszemélyes thriller, és a cselekmény telefonbeszélgetésekből bontakozik ki.

A Netflix egyébként idén is, ahogy tavaly, minden hétre ígér egy-egy eredeti filmet.

Akciódús thrillerrel érkezik Ryan Gosling és Chris Evans (The Gray Man), Halle Berry-ért is izgulhatunk egy nagyszabású sci-fiben (The Mothership). A veterán detektíveket Daniel Craig kíséri újabb tetthelyekre (Tőrbe ejtve 2), a viktoriánus világ szerelmesei pedig Millie Bobby Brown és Henry Cavill társaságában csöppenhetnek bele egy minden eddiginél fondorlatosabb rejtélybe Enola Holmes második részében. Jamie Foxx hátborzongató (Day Shift), futurisztikus (They Cloned Tyrone), egyben humoros sztorikkal érkezik, Adam Sandler pedig két filmben is adamsandlerkedik (Hustle és Spaceman). Családi filmekből sem lesz hiány: Ryan Reynolds, Jennifer Garner és Mark Ruffalo főszereplésével érkező kalandban mindenki újra gyereknek érezheti magát, (The Adam Project). Jason Momoa csodás mesevilágba kalauzolja a legkisebbeket (The Sea Beast, Slumberland), Charlize Teron és Kerry Washington egy nagysikerű fantasy könysorozatot hoz el a képernyőre (The School for Good and Evil).

A szolgáltató idén is különös figyelmet fordított arra, hogy sokféle nézőpontnak adjanak teret: 2022-ben legalább 20, női rendező által készített film (End of the Road, Falling for Christmas és még sok más), illetve számos elsőfilmes rendező nevéhez fűződő egészestés mozi (Along for the Ride, Monkey Man, Interceptor) érkezik a Netflix kínálatába.  

(Forrás: Uproxx, media1, Netflix)

 

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.