Stephen Kingnek egy dolog miatt nem tetszik a Stranger Things új évada

Sok rajongó egyetért vele, de Will karaktere is többeket foglalkoztat.

Stephen King és a Stranger Things eddig is kéz a kézben jártak, hiszen a Netflix sorozatának egyik fő ihletője a horrorszerző művei: kisvárosban felbukkanó gonosz, gyerekbanda, nosztalgia (csak épp más évtized), és a regényekre való konkrét utalásokat is kiszúrhatunk a Tótágas rémeivel harcoló ifjak történetében.

A múlt pénteken bemutatott negyedik évad egészen más, mint a korábbiak: lassabb, komolyabb, sokkal alaposabb a karakterek építésében, és a gonosztevő is más, mint az eddigi szörnyetegek: egyszerre idézi King rémségeit és Freddy Kruegert. Sőt, a Carrie disznóvéres jelenetére konkrétan is utalnak abban a jelenetben, amikor SPOILER Tizenegyest nyilvánosan megszégyenítik, majd leöntik, bár itt egy nagy pohár turmixszal.

King eddig mindig elismerően nyilatkozott a sorozatról, az új epizódok pedig különösen tetszenek neki, de van egy dolog, amivel nagyon-nagyon elégedetten. Nevezetesen az, hogy

mi a fenének vágták ketté az évadot?

Szvsz ez elég béna.

– sommázta véleményét.

 

Egyébként tényleg fura, ahogy az évadot két részre szedték: most 7, a korábbiaknál hosszabb, átlag 70-80 perces részeket tettek közé, július elsején pedig az évad utolsó két epizódját mutatják be, bár az évadzáró két és fél órás lesz. 

A sorozatdarálás korában sokakat megvisel, ha várniuk kell egy-egy epizódra, így többen is osztják King véleményét. A @breonahumphrey nevű twitterező például igen hevesen fejezte ki gondolatait:

Aki úgy döntött, hogy a Stranger Things 4. évadját 2 részre osztja, azt azonnal börtönbe kell zárni... AZONNAL!

Szerencsétlen Will (Noah Schnapp) karakterével is sokan foglalkoznak a közösségi médiában: bár az eddigi évadokban is nagyon háttérbe volt szorítva, ennyire talán még sosem, ráadásul mintha tudtukon kívül a többi szereplő is folyton belerúgna szegénybe. SPOILER:  Elég egyértelmű, hogy Will meleg és bele van bolondulva Mike-ba (Finn Wolfhardt) ez pedig egy reménytelen szerelem, ugyanakkor Willnek épp a Mike érkezésének másnapján van a születésnapja, amiről aztán az események fényében mindenki megfeledkezik.

@t1ffanyyy_

he deserves sm better man…

♬ Originalton - ?

(Forrás: Looper)

Címlapkép: Ulf Andersen/Getty Images