Streamingőrület: összegyűjtöttük a legnépszerűbb oldalak előfizetési díjait

Összegyűjtöttük az itthon legnépszerűbb streamingoldalak havi előfizetési díjait is.

HBO MAX

Korábban mi is hírt adtunk arról, hogy március 8-án érkezik az HBO MAX, egyúttal megszűnik az HBO GO, ám az előfizetőknek nem kell aggódniuk, mert automatikusan átkerülnek a vadiúj streamingszolgáltatáshoz. A havi előfizetői díj 2390 Ft lesz, azonban akiknek akkor is érvényes GO előfizetésük van, illetve azok az új ügyfelek, akik március 31. előtt regisztrálnak az http://www.hbomax.com oldalán, mindvégig, míg aktív előfizetők lesznek, 33%-kal olcsóbban élvezhetik a platform kínálatát, azaz mindössze 1590 forintot kell fizetniük. Sőt: aki egy teljes évre egyben előfizet, az nyolc havi előfizetés áráért, azaz 18 990 forintért tizenkét hónapon át élvezheti a MAX kínálatát.

Fontos továbbá, hogy milyen eszközökön lesz elérhető az HBO MAX. Az HBO sajtóközleménye alapján okostévéken (Samsung, LG és Android TV-ken), streaming eszközökön (Apple TV 4K és Google Chromecast), játékkonzolokon (PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One és Xbox Series X|S), mobiltelefonokon és táblagépeken (iPhone, iPad, iPod Touch és Android), továbbá online a www.hbomax.com weboldalon. A 24.hu kiderítette, hogy ez nem egészen pontos felsorolás. Idén januárban ugyanis több készüléken is megszüntették a támogatást, például a 2016-nál régebbi Samsung tévéken, vagy az olyan LG készülékeken, amiken a WebOS operációs rendszer 3.5-ös verziójánál régebbi változat fut, ugyanis elsősorban a szoftvertől függ, hogy a készülék kompatibilis-e a szolgáltatással. Összességében: amin már nem működik az HBO GO, azon a MAX sem fog. Panasonic készülékeken eddig sem működött, gyaníthatóan ezután sem fog, az LG tévék esetében csak azokon lesz elérhető, amiken WebOS 4.0 vagy annál frissebb operációs rendszer fut (tehát legfeljebb 2018-as készülékek), azok a készülékek, amelyeken Google TV, Android TV 5.0 vagy ennél újabb rendszer fut, minden további nélkül alkalmasak.

A 24.hu cikkében tételesen felsorolják azokat az eszközöket, amelyek kompatibilisek a szolgáltatással.

 

Disney+

Az év streaming-híre, hogy nyáron végre-valahára Magyarországra is megérkezik a Disney+, ami azt jelenti, hogy többek között a Star Wars- és az MCU-sorozatokat is legálisan nézhetjük. A havi előfizetés díja 3090 forint lesz, de lehetőségünk lesz egy összegben letudni az egész évet, ami 30990 forintba fog kerülni. A 24.hu egy másik cikkében a Disney+ szolgáltatását támogató eszközöket is összegyűjtötte.

 

Nézzük meg, hogy a többi népszerű streamingszolgáltatásnak mennyi a havi előfizetési díja!

A Netflixnek három csomagja van, ezek a szolgáltatás minőségében, illetve a fiókot használó eszközök számában különböznek. Ami a minőséget illeti: a 2490 forintos alapcsomag még a HD minőséget sem éri el, ahhoz a 3490 forintos Standard csomagot kell választanunk. És ha még egy ezrest rádobunk, akkor Ultra HD minőségben élvezhetjük a műsorokat.

A Prime Video nevetségesen olcsó: mindössze 899 forint egy hónapra.

Az Apple TV+ 1899 forintba kerül, ám akár hat családtag számára is hozzáférést biztosíthat egyetlen fiókból, és aki új Apple készüléket vásárol, annak egy éves ingyenes előfizetést ajándékoznak. A szolgáltatás hátránya, hogy egyelőre elég szerény a kínálat, ám igen erős saját gyártású műsoraik vannak (például a Ted Lasso, a Morning Show, az Alapítvány vagy a For All Mankind).

A CineGo ínyencségeket, művészfilmeket kínál (nem kell félni, nem köldöknézegetésből áll a tartalom), és három lehetőséget kínál a felhasználóknak: ha csak egyetlen filmre kíváncsiak, általában 650 forintos áron tekinthetik meg azt, 1300 forintért viszont már le is lehet tölteni. A havi előfizetés 1790 forint, az évi 18900 forint. A szolgáltatás sajátossága, hogy bizonyos újdonságok egy ideig még az előfizetők számára is csak az egyszeri díj befizetése után tekinthetők meg, valamivel később kerülnek be az általános kínálatba.

A magyar filmeket kínáló Filmio havi díja 1190 forint, de náluk is vannak első körben csak kölcsönözhető filmek, a jelenlegi árak szerint 990 forintért.

A YouTube Premium havi 1790 forintba kerül, cserébe nincsenek reklámok, a tartalmakat le lehet tölteni és offline állapotban is nézhetjük/hallgathatjuk (ez az opció egyébként több streaming szolgáltatónál is elérhető).

A streaming-őrület nem áll le: egészen friss hír, hogy még idén érkezik a SkyShowtime, ami az ígéretek szerint több mint tízezernyi óra tartalmat kínál majd szinte minden műfajban, minden korosztály számára.

 

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.