Szex és New York: jön a reboot!

Az örömhírt maga Carrie Bradshaw, azaz Sarah Jessica Parker hozta nyilvánosságra az Instagram-oldalán. Az új széria címe: And Just Like That…, és nem minden főszereplő tér vissza benne.

Az újratöltött Szex és New York tíz, fél-félórás epizódból áll majd, és az HBO streamelős szolgáltatásán, az HBO Maxon fog debütálni. A sorozatban viszont csak Parker, a Mirandát alakító Cynthia Nixon és Kristin Davis (Charlotte) tér vissza – a kolléganőivel (főleg SJP-vel) híresen rossz viszonyt ápoló Kim Cattrall, a szexéhes Samantha eddigi megformálója nem lesz része a cselekménynek.

A napokban a folytatásban szereplő mindhárom főszereplő megosztotta az And Just Like That… első teaserét, amiből azonban – ahogy az várható volt – egyelőre a címen kívül nem sok minden derül ki. Parker, Davis és Nixon egyébként az eredeti sorozatot és a két nagyjátékfilmes folytatást is író és rendező Michael Patrick King oldalán executive producerei is lesznek az alkotásnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

SJP (@sarahjessicaparker) által megosztott bejegyzés


A sztorival kapcsolatban egyébként jellemző módon az HBO Max anyacége, a WarnerMedia által nyilvánosságra hozott közleményből sem derül ki sok minden. „Az And Just Like That… Carrie-t, Mirandát és Charlotte-ot követi, ahogy az élet és a barátság bonyolult útvesztőin navigálnak, a harmincas éveik után most a még bonyolultabb ötvenes éveikben” – olvashatjuk az ismertetőben.

Az eredeti Szex és New York széria 1998 és 2004 között hat évadon át futott nagy kritikai és közönségsikerrel. A sorozatot 2008-ban, majd 2010-ben egy-egy nagyjátékfilmes folytatás követte, amelyek azonban csak anyagilag voltak sikeresek, a kritika alaposan lehúzta őket. Az And Just Like That… forgatása tavasz végén kezdődik New Yorkban – ha a Covid is úgy akarja.


(via The Guardian)