Szexuális zaklatással vádolják a Mr. Biget alakító színészt

Váratlan és szomorú fordulatot vett az új Szex és New York-sorozat szobabicikliügye.

Beszámoltunk mi is arról, hogy az És egyszer csak...-ban! (SPOILER!), már az első részben kinyírták Mr. Biget. A karakter szívrohamot kapott, miután tekert egyet a Peloton márkájú szobabiciklijén, és meghalt. A Peloton részvényei erre óriási zuhanásba kezdtek (a premiert követő napokban -5,4%-on zártak), amire a cég egy vicces reklámmal reagált. A karaktert alakító színész, Chris Noth saját maga biztosította a nézőket arról, hogy nagyon is él, a narrátor pedig a reklámot gyártó marketingcég tulajdonosa, Ryan Reynolds volt.

A vicces kisfilm mára teljesen eltűnt a netről, köszönhetően annak, hogy a The Hollywood Reporterben két nő szexuális zaklatással vádolta meg a színészt. Közleményében Noth mindent tagadott, szerinte konszenzuálisak voltak ezek az együttlétek, és elmondta azt is, nem tudja, miért pont most kerültek elő ezek a vádak, de gyanúsnak nevezte az időzítést. A Peleton a közleményében azt hangsúlyozta, hogy

minden egyes szexuális bántalmazással kapcsolatos vádat komolyan kell venni",

és hogy természetesen nem tudtak ezekről a vádakról, amikor elkészítették a hirdetést a színész közreműködésével.

Az állításokat közlő lap már augusztusban beszélt az egyik nővel, a másik pedig még októberben mesélte el a történetét. A Zoe álnéven szereplő, most 40 éves nőt állítása szerint 2004-ben, Los Angelesben erőszakolta meg Noth. Zoe akkoriban kezdte karrierjét a szórakoztató-iparban, irodai munkája volt, és a céghez bejáratos színész sokat flörtölt vele, majd meg is invitálta a medencés házába. Itt került sor az erőszakra, amit a lány egyik barátnője is megerősített, ő kísérte el Zoét a kórházba, ahol azonban Noth nevét nem említették meg, tartva a színész bosszújától.

Forrás: Getty Images (Mega)

 

Lily, aki az eset idején 25 éves volt, 2015-ben találkozott az akkor már 60 éves színésszel. A lány egy éjszakai klub VIP-részlegén szolgált fel, itt ismerkedett meg a színésszel, aki megszerezte a telefonszámát, és randira invitálta. Lily tudta, hogy a színész házas, de szinte „testen kívüli élménye” volt amiatt, hogy egy ekkora sztár közelében lehet. Először egy bárban iszogattak (ott, ahol Carrie Bradshaw a sorozatban a 30. születésnapját ünnepli), majd a színész lakásán folytatták, ahol whiskey-t ittak. Noth többször is próbálta megcsókolni Lilyt, aki ellenállt, majd egyszer csak azt vette észre, hogy ott áll előtte a férfi letolt gatyával. A magazin beszámolója alapján ennél több akkor nem történt. Noth később írt egy üzenetet a nőnek, arról érdeklődve, hogy jól érezte-e magát, mert ő igen, de abban nem biztos, hogy Lily is. Válaszában a nő úgy fogalmazott, hogy

Hmm… abszolút élveztem a társaságodat. Jót beszélgettünk. Nem akarok belemenni a részletekbe itt, de kicsit kihasználtnak érzem magam.”

Noth újra elhívta randizni, de többet nem találkoztak. Érdekesség, hogy mindkét nő beszámolója szerint egy tükör előtt történt az incidens. Még a tegnapi nap folyamán Zoe Lister-Jones színésznő is megszólalt az Instagramján, azt állítva, hogy Noth egy „szexuális predátor”. Lister-Jones korábban Noth egyik New York-i klubjában dolgozott, és állítása szerint a színész a női alkalmazottakkal szemben helytelenül viselkedett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Zoe Lister-Jones (@zoelisterjones) által megosztott bejegyzés

A Los Angeles-i rendőrség csütörtökön közölte, hogy egyelőre nem nyomoznak az ügyben, ugyanis nem érkezett még feljelentés.

Via: Variety

A SZESSÖN legújabb részében kiderül, mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus és a latin lüktetés.