Szívszaggató lesz a Last of Us 2. évada, itt az első trailer hozzá

Mivel a sorozat új epizódjai a The Last of Us 2 videójátékot követik, ez aligha meglepő. Vigyázat, spoilerveszély!

Befutottak az első képsorok a The Last of Us 2. évadához. Az HBO nagy sikerű videojáték-adaptációja várhatóan 2025-ben tér vissza az új évaddal, ami a kultikus The Last of Us 2 videójáték eseményeit dolgozza fel. Az azóta már Maxként futó streaming platform a napokban egy új összeállításban fedte fel a 2024-es és 2025-ös ütemtervét, amelyben a fő fogás természetesen a közönség kedvencévé vált posztapokaliptikus sorozat volt (1:16-nál kezdődik az alábbi videóban).

Mint ismeretes, a The Last of Us 1. évada ugyanúgy ért véget, ahogy anno 2013-ban a videójáték: Joel (Pedro Pascal) megmentette fiatal védencét, Ellie-t (Bella Ramsey) egy olyan orvosi eljárástól, ami a gyógymódot jelenthette volna a világban pusztító gombafertőzésre, ám mivel ezt a lány nem élte volna túl, Joel inkább mindenkit megölt, megszökött az ellenállók laborjából, és hazudott a magához térő Ellie-nek a történtekről.

A most bemutatott jelenetben a könnyeivel küszködő Joel a Tűzbogarak (eredetileg: Fireflies, azaz Szentjánosbogarak) műtőjében történtekre utal vissza, miközben Catherine O'Hara titokzatos karakterével beszélget – ő egyébként alighanem Joel terapeutája a történetben. A videóban ezután következő lövöldözés és robbanás mellett egy Ellie-re támadó, kirívóan rusnya fertőzött is látható, de felbukkannak egy-egy képkocka erejéig az új szereplők, Isabela Merced és Jeffrey Wright is, mint Dina (Ellie szerelme) és Isaac Dixon.

A The Last of Us új évada valamikor 2025-ben érkezik az HBO-ra és a Maxra.

(via Screenrant)