TE döntöd el, kivel jöjjön össze az új Netflix-romkom hősnője!

Emlékszel még a Kaland, Játék, Kockázat-könyvekre? Na, a Válaszd a szerelmet! is ilyen, csak most a Halállabirintus helyett a szerelem útvesztőjében kell okosan dönteni...

Elgondolkoztál akár egyszer is azon, hogy a Melrose Place vagy a Szex és New York szereplői meggondolatlanul ugrottak bele egy új párkapcsolatba? Már előre láttad, hogy az illető tuti nem lesz az igazi, és te inkább másképp döntöttél volna Dr. Michael Mancini vagy Carrie Bradshaw helyében, hogy teljes legyen a történet végén a happy end?

Akkor pont neked készült a Netflix új, interaktív romkomja, a Válaszd a szerelmet!, ami az augusztus 31-i premierje óta egyszerűen kirobbanthatatlan a TOP10 legelejéről!

 

Forrás: Netflix

 

Ez a film ugyanis pontosan ugyanazt a receptet követi, ami mentén a streamingóriás összerakta a korábbi interaktív sztorijait. Az Escape The Undertakerben ugyebár egy csapat izgága suhanc tört be a pankrátorlegenda Undertaker kísértetkastélyába, és mi terelgettük őket a folyosókon (a PORT.hu kritikája itt olvasható), a Segíts Bear Gryllsnek pedig egy olyan interaktív show volt, ahol a híres-neves tévés túlélőt kellett életben tartanunk a vadonban (ebben a cikkben írtunk róla bővebben).

A Válaszd a szerelmet! pont azt kínálja, amit a címe sugall: ebben a filmben te, a néző döntheted el, hogy a történet főhőse, a bájos Cami melyik férfivel kösse össze az életét!

 

Forrás: Netflix

 

A fiatal és mindig mosolygós lány hangmérnökként dolgozik egy stúdióban, ahol ugyan többnyire csak a savlekötő reklámok és szájvíz szignálok sávjait kevergeti, de legalább boldog párkapcsolatban él egy takaros kertes házban. Ráadásul a barátja, Paul (aki amúgy látszólag a tökéletes pasi, hiszen nemcsak jól kereső, menő válóperes ügyvéd, de imád társasjátékozni és szabadulószobákba menni Camival és a cserfes rokonságával) épp készül megkérni a kezét. Hősnőnk azonban úgy érzi, hogy valami hiányzik az életéből, ráadásul ez az érzés csak kezd erősödni benne, amikor egy jövendőmondó asszony azt jósolja neki a kártyából, hogy két másik férfi is be fog lépni az életébe.

És lőn:

  • Camit valóban összesodorja az élet egy Rex nevű zenésszel, aki nemcsak őrült, de őrülten sármos is, és pont az ő stúdiójában veszi fel az új lemezét, amihez Camit kéri fel vokalistának.
  • De pont ekkor tér vissza hősnőnk életébe a régi szerelme is, a világjáró hippi, Jack, aki most épp tanárként dolgozik Cami unokahúgának sulijában, de már van egy kiállítása is a díjnyertes szociofotóiból.

Te mit tennél Cami helyében? Kilépnél a biztos párkapcsolatodból, csak hogy egy menő popsztárral flörtölhess? Vagy inkább csapot-papot otthagyva felmondanál a munkahelyeden, és a Föld túloldalára utaznál a régi szerelmeddel, ahol együtt harcoltok a gyerekmunka ellen, jobbá téve a világot?

 

 

A készítők az ide-oda elkanyargó, fordulatos történet minden fontos elágazási pontjánál alternatív jeleneteket forgattak, így a sztori annak függvényében alakul a szemünk előtt a képernyőn, hogy merre terelgetjük a főhősnőt. Az egész pont olyan, mintha csak a '90-es években népszerű Kaland, Játék, Kockázat-könyvekkel vagy a szintén ugyanekkor virágkorukat élő, filmjelenetekkel felturbózott, interaktív számítógépes kalandjátékokkal szórakoznánk, vagyis:

te döntöd el, mikor melyik utat választod, milyen csellel kerülsz ki a pácból, melyik sráccal jössz össze! Flörtre fel, a megoldás a te kezedben van!

Na persze azért Oscar-díjas színészi alakításokra ne számítson senki, és készüljünk fel lelkileg, hogy a világ összes romantikus filmes kliséjét az arcunkba durrantja a Netflix a nyilvános helyen letérdelős lánykéréstől kezdve a párizsi Eiffel-torony tövében csókolózáson át az éterien lebegő paplan alatt mosolygó, álombéli amorózóig...

 

Ítélet: 7/10

Kiknek ajánljuk? Mindenkinek, aki szívesen néz tinglitangli romkomkat, anno szamárfülesre játszotta a nálunk is népszerű lapozgatós könyveket, és szeretne valami könnyed blődlit nézni a Netflixen a sok egy kaptafára készülő, uncsi film és tévésorozat után.