Tömény nosztalgiázással indult Friderikusz Sándor podcastja

A műsorvezető még a saját fodrászát is meghívta vendégnek.

Podcastet, illetve YouTube-on futó heti beszélgetős műsort indított Friderikusz Sándor. Az első adás tegnap este, április 29-én volt látható, de a műsorvezető már az elején hangsúlyozta, hogy ez a nulladik adás teljesen más jellegű lesz, mint a folytatás. A későbbiekben olyan emberekkel, de nem feltétlenül sztárokkal, fog beszélgetni, akik tényleg érdeklik, és szemben a korábbi, tévés műsoraival, itt nem kötik majd terjedelmi korlátok sem.

A pilotadás első pár percében Friderikusz bemutatta a külön erre a célra kialakított új stúdióját, majd a vendégeivel főleg a televíziózás múltjáról és jelenéről, illetve az új médiumok kínálta lehetőségekről beszélgettek. Elsőként Csepeli György szociológus érkezett, aki elmondta, hogy a tévézés helyett egyre inkább a podcastok és a YouTube felé fordulnak a fogyasztók, amivel a következő vendég, Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese természetesen nem értett egyet. Rangos Katalin rádiós újságíró és Geszti Péter tanácsokkal is ellátta a műsorvezetőt azzal kapcsolatban, hogy milyen témákat válasszon.

Az adás egyfajta Friderikusz best of-ként is szolgált, több hosszabb-rövidebb részletet is láthattunk a showmester egykori műsoraiból, kezdve a 90-es évek többmilliós nézettséget elérő Friderikusz show-jától A szólás szabadságáig. Megnézhettük például egy részletét annak a 2005-ös interjúnak, amelyet Orbán Viktor adott a 2002-es választási vereségről és Gyurcsány Ferencről.

A podcast utolsó vendége Friderikusz fodrásza, Vörös Kati volt. Kiderült: ő vette rá a műsorvezetőt arra, hogy vágjon bele a podcastba, és azt is elárulta, hogy annyira rajong a műsorvezetőért, hogy korábban ellopta a lábtörlőit, mert értékes relikviának találta.

A Friderikusz Podcast egyelőre hetente egyszer, csütörtök esténként frissítve lesz látható a Facebookon és a YouTube-on.

Érdekesség: a podcastot Friderikusz egyik első, belvárosi stúdiójában rögzítik, ahol annak idején Brad Pitt és Robert Redford a Kémjátszma egyik jelenetét forgatta. A műsorvezető erről a Fókusz stábjának mesélt.