True Detective: alakul a negyedik évad!

Az HBO berkeiben az új évadra új hangokat akarnak a sötét bűnantológiához; már tárgyalnak is bizonyos írókkal. A True Detective atyja azonban nem biztos, hogy visszatér.

„Nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy már dolgozunk egy pár íróval, hogy megtaláljuk a helyes utat és stílust. Ez határozottan egy olyan terület, ami nagyon izgalmas lehet, és szerintem érdekes lenne a dolog egy új hanggal. A minőség az, ami vezetni fog minket, szóval

még az is megtörténhet, hogy ha a forgatókönyvet nem találjuk megfelelőnek, akkor nem lesz semmi az egészből.

Nem csinálunk semmit, csak azért, hogy csináljunk valamit” – nyilatkozta Casey Bloys HBO-főnök.

Konkrét írókat Bloys ugyan nem nevezett meg, de egyes spekulációk és a Deadline értesülései szerint szóba került Lucía Puenzo argentin alkotó, olyan, hazánkban is bemutatott filmek forgatókönyvírója, mint az XXY és A német doktor (utóbbinak ő a rendezője is). Az HBO-nál azonban vélhetően Cromo című krimisorozata miatt figyeltek fel rá.

Zendaya az Eufóriában. Forrás: HBO

 

A másik művész, akiben a Deadline szerint az HBO gondolkodik, Sam Levinson, akit a csatorna berkeiben készült Eufória című díjnyertes széria ötletgazdájaként és direktoraként, illetve a Netflixen frissen bemutatott, Zendaya és John David Washington főszereplésével, Rév Marcell operatőr részvételével készült film, a Malcom és Marie (kritikánk itt) író-rendezőjeként ismerhetünk.

A True Detective eddigi három évadát 2014 és 2019 között sugározta az HBO. Miközben az első szezon hatalmas szenzációt keltett, és szinte egy emberként imádták a nézők és a kritikusok, addig a másodikkal a legtöbben igen elégedetlenek voltak. A harmadik évadra ismét sikerült feltornázni a népszerűséget, ám most megtörténhet, hogy a sorozatot megalkotó Nic Pizzolatto nem tér vissza a negyedik szezonra.

True Detective, 3. évad. Forrás: HBO

 

Neki ugyan korábban állítólag voltak ötletei a folytatásra, de ahelyett, hogy azt menedzselte volna, inkább belevágott egy új projektbe Matthew McConaugheyjel. A szóban forgó szériát (Redeemer) végül nem rendelte be tőle a kiszemelt csatorna, az FX, és az alkotó jelenleg éppen azzal van elfoglalva, hogy kilépésének körülményeiről tárgyaljon, így könnyen lehet, hogy már nem számolnak vele az új True Detective fejlesztésében.


(via Deadline)