Úgy cseréltek ki egy színészt a Sárkányok házában, hogy senki sem vette észre

A nagy fináléra Elliott Tittensor covidos lett – ikertestvére, a sorozatban szintén szereplő Luke ugrott be helyette egy kulcsfontosságú jelenetben.

A Trónok harca előzménysorozatában Luke és Elliott Tittensor Ser Arryk és Erryk Cargyllt formálják meg, akiknek először akkor jutott kiemelt szerep, amikor elő kellett keríteniük az eltűnt Aegont. Ezt követően szakítás történt az ikrek között, hiszen Arryk a trónbitorló II. Aegon oldalára állt, Erryk viszont a jogos trónörököst, Rhaenyra hercegnőt támogatja – el is lopja számára Viserys király koronáját, és Sárkánykőre viszi.

Nemrégiben egy podcastben Greg Yaitanes rendező elárulta, hogy az Arryket játszó Luke Tittensor ugrott be Errykként testvére, Elliott helyett a finálé egyik kulcsfontosságú jelenetében,

mivel utóbbinak pozitív lett a Covid-tesztje.

A két színész a sorozatban. Forrás: HBO Max


„Van ez a nagyjelenet, amikor Corlys lejön, és elkezdik felpakolni a figurákat az asztalra, majd megérkezik a küldönc. Mindezt két nap alatt forgattuk le, és ezalatt

kiderült, hogy Elliott covidos lett, szóval egyszerűen kicseréltük a testvérére”

– mondta Yaitanes.

„Fatális lett volna, ha nem tudjuk pótolni Elliottot, mivel a jelenetben közvetlenül Emma (a Rhaenyrát alakító Emma D'Arcy – a szerk.) mellett állt” – tette hozzá. De a nagy finálé szerencsére a beugrásnak köszönhetően gond nélkül lezajlott, és már azt is tudni, mikor érkezik a folytatás. Az HBO ugyanis nemrégiben bejelentette, hogy a második évad valamikor 2024-ban debütál.


(via NME)