Új Predator-film jön Prey címmel – itt az előzetese

A Hulun fog debütálni idén augusztusban, egy indián nő lesz benne a Ragadozó ellenfele.

Úgy tűnik, feltámad a Predator-franchise, amihez utoljára 2018-ban Shane Black nyúlt hozzá – igaz, akkor azért nem rengette meg nagyon a kasszákat a Predator – A ragadozó. A Prey címet viselő előzményfilm augusztus 5-én debütál majd a Hulu streaming csatornán (az Egyesült Államokon kívül a 20th Centrury Foxot tulajdonló Disney fogja vetíteni a Disney+ platformon). Már egy teaser, azaz kedvcsináló előzetes is kijött hozzá, íme:


Az új részt Dan Trachtenberg, a 10 Cloverfield Lane rendezője jegyzi, a sztori középpontjában pedig egy amerikai őslakos áll, akit Amber Midthunder alakít. A film hivatalos szinopszisa így szól:

A 300 évvel ezelőtti komancs nemzet világában játszódó akcióthriller Naru, a harcosnő nyomába ered, aki ádázul védi törzsét a fejlett technológiájú, idegen ragadozóval szemben.

A Prey már az ötödik darabja lesz annak a Predator-franchise-nak, ami Arnold Schwarzenegger 1987-es első filmjével kezdte meg diadalútját. Ezt követte az 1990-es Predator 2, majd 2010-ben Antal Nimród Ragadozókja, 2018-ban pedig a Predator - A ragadozó. A predátorok persze az alienekkel is tengelyt akasztottak már párszor, de bár ne tették volna: a 2004-es Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen és 2007-es folytatása, az Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2. sem tartozik a rajongók kedvencei közé (jön egyébként egy Alien-előzménysorozat is a Fargo showrunnerétől, Noah Hawley-tól).

Eközben a Netflix Spiderhead címmel mutat be hamarosan egy furcsa sci-fit Joseph Kosinski (Feledés, Top Gun 2) rendezésében, amelyben egy megalomániás tudós, Steve Abnesti (Chris Hemsworth) egy szigeten felépített luxusbörtönben végez bizarr gyógyszerkísérleteket olyan rabokon, akik büntetésük csökkentéséért cserébe önként vállalják a kísérleti nyúl szerepét (az egyik ilyen elítéltet Miles Teller alakítja). Íme a Big Brother valóságshow pszichedelikus verziójára emlékeztető előzetes:



(via NME.com & Slashfilm)