Újabb borzalmas CGI-baki a Disney+-on

A március 31. óta nálunk is elérhető Szerelmem, Harvard című romkom elején szúrtak ki rajongók egy kifejezetten félelmetes hibát.

A film egy Mandy nevű végzős középiskolásról szól, akit egyáltalán nem érdekelnek a gimis aktivitások, mivel minden álma, hogy bejusson a Harvardra. A sztori elején a suli talált tárgyai között válogató főhősnőt az iskolai tanácsadó bezavarja az épp akkor kezdődő kosármeccsre, ahol azt láthatjuk, hogy épp a pomponlányok csapata ad elő egy számot, miközben a diákok lelkesen tapsolnak.

Ahogy Mandy megy fel a lépcsőn a lelátóra, hogy keressen egy helyet magának, vágóképként mutatnak pár sportmezes, illetve civil ruhás diákot, ahogy tapsolnak és skandálnak. Habár a mozzanat még egy másodpercig sem tart, sasszemű nézők kiszúrták, hogy

valami nagyon nem stimmel a szóban forgó szereplőkkel.

Az első sorban ülők gépiesen mozognak és érzelemmentesen néznek ki a fejükből, de az igazán borzalmas látványt a második sorban ülők nyújtják, akik egyáltalán nem tűnnek élő embernek, inkább olyanok, mint a zombik.


Valójában arról van szó, hogy költséghatékonysági okokból élő emberek helyett CGI-figurákat raktak be tömegnek, de miután a(z eredeti filmben nagyjából 1 perc 40 másodpercnél látható) részlet kikerült a Twitterre, beindult az össznépi poénkodás.

„Miért vannak robotok a Szerelmem, Harvardban?”

– tette fel a kérdést valaki, más szerint viszont a bizarr alakok úgy néznek ki, mint a Sims 2. című 2004-es számítógépes játék karakterei.

A legviccesebb komment szerint „az a hölgy (aki megnézi a részletet, egészen biztosan tudni fogja, hogy melyik) úgy néz ki, mint egy frissen lobotomizált Jézus”. Akik pedig viccelődés helyett racionálisabban álltak hozzá a dologhoz, azok amiatt értetlenkedtek, hogy miért tették a készítők ilyen feltűnő helyre, az első sorokba a CGI-statisztákat. Korábban többször kapták már egyébként a Disney+-t kisebb-nagyobb CGI-bakin, de a digitális módosítás oka eddig legtöbbször cenzúra volt valamilyen kihívó vagy véres/erőszakos jelenet miatt.


(via Independent)