Már megint nevetséges cenzúrán kapták a Disney+-t

A Sólyom és a Tél Katonája egyik erőszakosnak ítélt jelenetét változtatták meg úgy, hogy az a rajongók szerint nevetségessé vált. A szóban forgó képsort azóta helyreállították.

A Marvel-sorozat még tavaly márciusban került fel a hamarosan nálunk is elérhető streaming szolgáltató kínálatába, a rajongók azonban nemrég szúrták ki, hogy az azóta eltelt időben

a harmadik, Power Broker című epizód két jelenetébe is belenyúltak.

A cenzorok vélhetően túl véresnek és erőszakosnak ítélték azt a részletet, amikor a Sebastian Stan által alakított Bucky (vagyis a Tél Katonája) egy éles csövet dob az egyik ellenségére, akinek a fegyverként használt tárgy – az eredeti verzióban legalábbis – áthatol a vállán, és hozzászegezi egy konténerhez. A módosított jelenetben azt láthatjuk, hogy Bucky elvéti a célt, így viszont nem érteni, mitől rángatózik a figura, és tapad a falhoz.


A nevetségessé vált jelenetre a Redditen hívta fel a figyelmet egy felhasználó, de a fenti videóban a saját szemünkkel is megnézhetjük, miről van szó. Az összeállításban szerepel a másik módosított rész is: ebben egy szitává lőtt férfi holttestéről távolították el a véres sebeket, illetve digitálisan „lecsukták” az addig üresen bámuló szemét.

Egy Disney+-közeli forrás az esetről úgy nyilatkozott, hogy a csődobálós képsort csak véletlenül változtatták meg, és hogy emberi tévedés miatt töltötte fel valaki a rossz verziót a streamelős cég site-jára. A rajongók ugyanakkor nem veszik be ezt az átlátszó magyarázatot, és sokkal valószínűbbnek tartják, hogy a szolgáltató cenzúrázza a saját tartalmait. (Legutóbb egyébként Daryl Hannah feneke verte ki a biztosítékot a Disney+-on, amiről itt írtunk korábban.)


(via Independent)