Videójátékokkal bővülhet a Netflix kínálata

Jövőre a filmek és sorozatok mellett már talán a játékok közt is válogathatunk.

A régi szép időkben, vagyis a 80-as és 90-es években úgy tudtunk csak videójátékokkal játszani, ha valamilyen fizikai adathordozót csatlakoztattunk a számítógéphez vagy a konzolhoz. Ma már nem kell a boltig elmenni, a netről is le tudjuk tölteni a játékokat a vásárlást követően. Az evolúció következő lépcsőfokát azonban az Xbox Game Pass-hez hasonló szolgáltatások jelentik, vagyis az, amikor már nem is kell letölteni a játékot, hanem közvetlenül a felhőből játszhatjuk.

Ezen az alapon működnek a streamingszolgáltatók is, nem is csoda tehát, hogy a Netflix illetékesei komolyan elkezdtek gondolkozni azon, hogy a kínálatukat játékokkal is bővítsék. Ha minden a terveik szerint alakul, már akár jövőre valóra válhat ez az álom. Ennek érdekében le is igazolták a Facebook korábbi alelnökét, Mike Verdut, aki a közösségi portálnál az Oculusra fejlesztett játékok integrációjával foglalkozott. (A Facebook még 2014-ben vásárolta fel a VR-sisakokat fejlesztő céget – a szerk.)

A jelenlegi tervek szerint a játékok nem külön platformon, hanem csak külön almenükben jelennének meg, ahogy például a stand-upos vagy a dokumentumfilmes tartalmak, és nem is kellene extrát fizetni értük.

A lépés már csak azért is logikus lenne a Netflix részéről, mert a játékcégek is megpróbálják a Netflix modelljét másolni. A Game Pass vagy a Google Stadia hasonló elven működik, mint a streamingóriás: a felhasználók egy bizonyos összegért cserébe hozzáférnek egy óriási játékkatalógushoz, amelyből kedvükre válogathatnak.

A felhőalapú videójátékok eddig még nem robbantak be, mert a legtöbb felhőszolgáltatás egyelőre még nem elég gyors, kényelmesebb tehát a letöltős opció, de a technológia fejlődésével ez nyilván változni fog, a Netflix pedig nem akar lemaradni.

via: Uproxx