Visszatért az Amélie csodálatos életének rendezője!

A jó ideje eltűnt Jean-Pierre Jeunet egy vadiúj trailerrel bukkant fel. A filmet nemsokára nézhetjük is a Netflixen.

Az IMDb szerint Az elveszett gyerekek városát, az Amélie csodálatos életét vagy az Alien 4-et jegyző Jean-Pierre Jeunet hat esztendeje hallatott magáról utoljára, a Casanova című egyórás tévéfilmmel. Azt megelőzően a méltatlanul kevéssé ismert T.S. Spivet csodálatos utazása című felnövekvéstörténetet rendezte, méghozzá 2013-ban – úgy általában pedig akkor hallhattunk a csodabogár francia rendezőről, amikor Guillermo del Torót azzal vádolta, hogy négy Oscar-díjas lényrománcában, A víz érintésében elég feltűnően lenyúlta a Delicatessen legnevezetesebb jelenetét.

Persze, hogy aggódtunk, mi lett vele, hiszen olyan sokszor láttuk már, hogy egy-egy különleges alkotó nem képes talpra állni hollywoodi kitérője után – most azonban mintegy derült égből elénk pottyantott egy előzetest

BigBug című filmjére ráadásul nem is kell sokat várni:

február 11-től már nézhetjük is a Netflixen. 


A trailerben több ismerős arcot is láthatunk a rendező korábbi filmjeiből: Isabelle Nanty, André Dussolier és természetesen Dominique Pinon, hiszen ő nem hiányozhat egyetlen Jeunet-műből sem. A történet 2050-ben játszódik, amikor olyannyira elterjednek a robotok, hogy az emberek nem tudnak nélkülük élni; a robotok minden szükségletüket és vágyukat kielégítik, még a legtitkosabbakat és legmocskosabbakat is.

Egy szép nap aztán egy csendes lakónegyedben négy háztartási masina hirtelen úgy dönt, hogy túszul ejti a gazdáját saját otthonában. Mindeközben a nagyvilágban az androidok át akarják venni a hatalmat.

Ez ugyan elég közhelyesen hangzik, de a fura látvány már adott, és bízunk Jeunet-ben, aki, úgy néz ki, a varázslatos mesék és a melodrámák után ismét gonoszabbik énjét vette elő.

(IndieWire)

 

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!