Állítólag Károly és Vilmos is felháborodott A Korona 4. évadán, mert az hamis képet fest Diana hercegnőről

A brit uralkodócsaládhoz közel álló források szerint a királyi udvarban többen is kegyetlennek és hiteltelennek tartják a Netflix sikersorozatát.

Vasárnaptól már megtekinthető a Netflixen A Korona című, izgalmas történelmi sorozat legújabb, negyedik évada, melynek a központi témája ugyan a jelenlegi brit uralkodó, II. Erzsébet életútjának bemutatása lenne, az új részek sokkal inkább Margaret Thatcher miniszterelnökké választását, valamint Károly herceg és Diana hercegnő kapcsolatát helyezik előtérbe.

Forrás: Netflix

 

A brit királyi családhoz közel álló források azonban úgy értesültek, hogy II. Erzsébet rokonai közül többeket is idegesít A Korona negyedik évada. Penny Junor királyi életrajzíró a The Times of London nevű brit lapnak azt nyilatkozta, hogy Károly herceget valószínűleg az új évad azon jelenete mérgesítette fel, amikor a herceg nagybátyja, Lord Mountbatten (őt a sorozatban a Trónok harcából is ismert Charles Dance alakítja) azt mondja, hogy az egész királyi család csalódott Károlyban a Kamillához fűződő kapcsolata miatt (Károlyt és Kamillát a sorozatban Josh O'Connor és Emerald Fennell alakítja). Az életrajzíró szerint itt a sorozat showrunnerei eléggé feltupírozták a nagyobb drámai hatás kedvéért a két királyi sarj esetleges nézeteltéréseit, mivel Károlyról köztudott, hogy mélyen megrendítette Lord Mountbatten halála, akit mindig is rajongásig szeretett.

Károly herceg bizalmasai a The Mail on Sunday-nek arról is beszámoltak, hogy a Netflix-sorozat showrunnerei a 25-30 évvel ezelőtt történt dolgok pontatlan bemutatásával nincsenek tekintettel a brit királyi család tagjainak érzéseire. Sőt, direkt arra játszanak rá, hogy a fiatal Károly és Kamilla kapcsolatát túlságosan megszépítik, míg Károly és Diana házasságát túlságosan mérgezőnek állítják be. Az egyik bennfentes egyenesen odáig ment, hogy bizonyosan tudni véli Károly herceg álláspontját:

A Korona negyedik évada nem más, mint egy hollywoodi költségvetésű trollkodás.

A Mail on Sunday arról is beszámol, hogy Károly és Diana elsőszülött fiának, Vilmos cambridge-i hercegnek állítólag szintén nem tetszik a családja sorozatbeli ábrázolása. A herceg egyik közeli barátja arról számolt be a lapnak, hogy Vilmos iszonyú ideges, amiért a Netflix

„kizsákmányolja a szüleit, és hamisan mutatja be a kapcsolatukat, hogy ezzel könnyedén sok pénzt kereshessen.

A hercegnek állítólag az sem tetszik, hogy A Korona úgy mutatja be a történteket, hogy az alapján könnyen olyan vélemény alakulhat ki a sorozat nézőiben, hogy Károly verbálisan bántalmazta Dianát akkor, amikor Diana szembeszállt vele az esküvőjük főpróbáján, és felemlegette a Kamillával való kapcsolatát. Vilmos herceg barátai szerint ugyanis ilyen vita a két fél között valójában sosem volt.

Forrás: Netflix

 

Dickie Arbiter, egykori királyi szárnysegéd viszont arról beszélt, hogy a brit uralkodócsalád mára már abszolút hozzászokott ahhoz, hogy a szórakoztatóipar bizony felhasználja, és olykor sajátosan ábrázolja őket. Jóllehet, amiatt ő maga is aggódik, hogy A Korona című tévésorozat esetében nem minden néző van tisztában azzal, hogy ez nem a valóban megtörtént események leghitelesebb ábrázolása. (via Indiewire.com)