Ezek a Netflix legnézettebb filmjei

A streamelős óriás nyilvánosságra hozott egy tízes toplistát, az alapján rangsorolva, hányan streamelték bemutatásuk első négy hetében a filmjeiket. A legtöbb felhasználó az akciófilmekre bukik.

A cég amúgy nagyon titkolózó, csak ritkán közöl nézettségi adatokat, szóval ez most különleges eseménynek számít. Listájuk alapján Chris Hemsworth akciófilmje, a Tyler Rake: A kimenekítés volt első négy hetében a legnézettebb film (nem kevesebb mint 99 millió nézővel), így ez került a TOP10 első helyére. Második helyen 89 milliós nézettséggel Sandra Bullock horrorja, a Madarak a dobozban végzett, a bronzérmet pedig egy újabb akciófilm, a Mark Wahlberg nevével fémjelzett Spenser az igazság nyomában szerzett, 85 millióval.

A TOP5-be még egy akciófilmnek (a Michael Bay által Ryan Reynolds főszereplésével rendezett Six Underground – Hatan az alvilágból: 83 millió néző), illetve Adam Sandler és Jennifer Aniston Gyagyás gyilkosság című krimikomédiájának sikerült bekerülnie (73 millió néző). A TOP10 utolsó öt helye pedig – természetesen sorrendben – a következőképpen alakult: Az ír (64 millió néző), Határok mentén (63 millió néző), A másik Missy (59 millió néző), A platform (56 millió néző) és Tökéletes pasi (48 millió néző).

Tyler Rake: A kimenekítés. Forrás: Netflix

 

A Netflix ezenkívül olyan újdonságok nézettségét is nyilvánosságra hozta most, mint Az 5 bajtárs című Spike Lee-film vagy Steve Carell Űrhadosztály című sitcomja: előbbire 27 millióan, utóbbira 40 millióan voltak kíváncsiak. Az általunk is ismertetett blőd ügyességi vetélkedő, a Floor is Lava pedig 37 millió felhasználót vonzott. Ezeket a kiemelkedő eredményeket a streamelős cég természetesen a koronavírusnak és a karanténnak köszönheti.

A Vaják című sorozatnak azonban eközben vetítésének első hónapjában még úgy is volt 76 millió nézője, hogy jóval a Covid-19 és a karantén előtt mutatták be. A Netflix közölt ezenkívül pár előfizetői számot is: ezek alapján 2019 elejétől kezdve 43,6 millió új előfizetőre tettek szert, 2020 második negyedévében (azaz nagyjából a karantén ideje alatt) pedig újabb 10,1 millióra.


(via The Wrap)