Nézd meg Zendayát és a Tenet sztárját a magyar Rév Marcell kamerája előtt!

Újra együtt az Eufória nyerő hármasa: a Malcolm és Marie című netflixes drámát az Emmy-díjas sorozat alkotója írta és rendezte, egyik főszereplőnője játszik benne, és egyik operatőre, Rév Marcell fényképezte.

A kétszereplős, fekete-fehérben forgatott kamaradarab február 5-én kerül fel a Netflix kínálatába, és már magyar feliratos előzetes is készült hozzá. A sztori szerint a filmrendező, Malcolm (John David Washington a Tenetből és a BlacKkKlansmanből) és a barátnője, Marie (Zendaya az új Pókember-filmekből és A legnagyobb showmanből) egy premierről térnek haza, és miközben a film kritikai fogadtatására várnak, olyan titkok derülnek ki a kapcsolatukról, amelyek próbára teszik a szerelmüket.

A romantikus dráma az Eufória című HBO-sorozat showrunnereként ismert Sam Levinson első nagyjátékfilmes rendezése a 2018-as Gyilkos nemzedék óta; ezúttal is ő írta a forgatókönyvet is.

Az amerikai kritikusok egyébként már láthatták a Malcolm és Marie-t, és a legtöbben el vannak ragadtatva tőle.


Az IndieWire cikkében olvasható, a Twitterre kirakott első reakcióikban az alkotás három legfontosabb résztvevője (két sztárja és forgatókönyvíró-rendezője) közül minimum Zendayát Oscar-esélyesnek tippelik, de többen mindhármukat szívesen látnák az Oscar-versenyben. Ha a Malcolm és Marie-t tényleg jelölik, azzal idén már a második magyar alkotó kerülhet Oscar-közelbe, hiszen Mundruczó Kornél hollywoodi sztárokkal forgatott Pieces of a Womanjét is esélyesként tartják számon (elsősorban a legjobb színésznő kategóriában).

Levinson filmjét pedig az a Rév Marcell fényképezte, aki már az Eufóriában is együtt dolgozott az alkotóval (és Zendayával), korábban pedig olyan műveknek volt az operatőre, mint az Itt vagyok és a Külalak című rövidfilmek, a Viharsarok, a Fehér isten, a Jupiter holdja vagy Sam Levinson már említett előző filmje, a Gyilkos nemzedék. Az első kritikák egyébként az ő munkáját is kiemelik: azt írják, olyan képi világot teremtett, ami sikerrel idézi meg a nagy függetlenfilmes amerikai rendező, John Cassavetes műveit.


(via IndieWire)