Nicolas Cage vodkaivó sárkány lesz

A Tiger King című Netflix sorozat fikciós változatának Joe Exoticja mellett a tevékeny sztár egy másik bizarr szerepet is eljátszhat hamarosan: az Amazon fantasyszériájában lesz egy iszákos sárkány szinkronhangja.

A Highfire című sorozat az Artemis Fowl szerzőjeként ismert Eoin Colfer azonos című könyvén alapul, és Nicolas Cage nemcsak a hangját kölcsönzi, hanem executive producerként is tevékenykedik majd benne. A mű Colfer januárban megjelent első, felnőtteknek szóló fantasy-/thrillerregényének feldolgozása lesz.

A könyvet Davey Holmes, a Szóljatok a köpcösnek! – A sorozat ötletgazdája, a Shameless – Szégyentelenek forgatókönyvíró-executive producere, illetve a Halottnak a csók producere adaptálja kisképernyőre. A sztori középpontjában egyébként egy valószínűtlen barátság áll, ami Cage sárkánya és egy Squib nevű tini között alakul ki.

Nicolas Cage a Las Vegas, végállomásban. Forrás: Budapest Film

 

A színész által megformált sárkány Lord Highfire néven egykor minden sárkány uralkodója volt – még azokban az időkben, amikor a sárkányok uralták a Földet. Napjainkra azonban tűzokádónk elvesztette a hatalmát, és Vern néven bujkál a louisianai mocsárvilágban, ahol már csak a saját kis kalyibáját uralja.

Vern szereti a Flashdance-t, és egész nap kábeltévét néz, miközben brutális mennyiségű vodkát dönt magába. Élete azonban egyik pillanatról a másikra megváltozik, amikor találkozik a menekülő tinédzserrel, Squibbel, akivel attól kezdve együtt kell küzdeniük a túlélésért.


(via The Wrap)