Hevér Gábort Stohl Andrással és Alföldi Róberttel is láthatjuk színpadon

Az Árulók legnépszerűbb gyilkosát keressük a színpadon! Segítünk, hogy hol.

Úgy veszített, mint egy igazi győztes – írtuk múlt héten Hevér Gáborról, aki az utolsó pillanatban esett ki Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban című taktikai-pszichológiai realityből az RTL-en, és vált a nézők legnagyobb kedvencévé. Na, de milyen színházi előadásokban láthatjuk a színészt, ha esetleg hiányolnánk az Árulók után?

Forrás: RTL

 

Az 55 éves Hevér Gábor 1996-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Tagja volt a Miskolci Nemzeti Színháznak, a Bolygó Kultusz Motelnek. 2003-tól tíz éven át a budapesti Nemzeti Színházban játszott, 2013-2019 között a Vígszínházban. A Víg korábbi direktora, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikáció hozzájárult ahhoz, hogy több kollégájával felbontsa a szerződést.

Az utóbbi időkben leginkább a Kultúrbrigád előadásaiban láthatjuk. Túl van a 450. alkalmon az Őrült nők ketrece, amelynek az egyik főszerepét játssza, partnerre Stohl András. A produkciót – amelyet 10 éve Alföldi Róbert rendezett – korábban az Átriumban lehetett megnézni, most a RAM-ART Színházban.

Forrás: Átrium

 

Ugyanitt megy az Igenis, miniszterelnök úr!, amelyben Hevér játssza a miniszterelnököt és Alföldi Róbert a kabinetfőnökét. Az előadást Znamenák István állította színpadra. Az öldöklés istene az UP Újpesti rendezvénytérbe költözött. Yasmina Reza darabját Bereczki Csilla rendezte, Hevér partnerei: Herczeg Adrienn, Péterfy Bori és Pál András.

Az Orfeum nevű vacsoraszínházban Parti Nórával játssza az Ágyban párban című előadást, amely Arthur Smith műve, a Live Bed Show alapján készült. Az előadás rendezője: Tallós Rita. A jegyárban háromfogásos vacsora is szerepel.

Még egy gasztronómiával fűszerezett produkció: a Flódni a 6SZÍNben. A színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét kavarta össze Stahl Judit és a lánya, Stahl-Bohus Hanna. Ebben az improviázációs gasztroszínházban játszik alkalmanként Hevér Gábor. A műsorvezető fix, Novák Péter, de az improvizáló színészek mindig változnak, egyszerre négyen állnak színpadon. Akik Hevér partnerei lehetnek: Csákányi Eszter, Pelsőczy Réka, Stohl András, Kálloy Molnár Péter, Szabó Győző, Jordán Adél, Kovács Patrícia, Stefanovics Angéla, Schell Judit, Péterfy Bori, Debreczeny Csaba, Hajdu Steve, Molnár Áron és Járai Máté.

Forrás: RTL Klub/Sajtóklub


Számtalan magyar filmben is láthattuk és láthatjuk a művészt, legközelebb a Futni mentem címűben, amelyet Herendi Gábor rendezett. Játszott több tévésorozatban, például a Munkaügyekben, az Aranyéletben, a Tóth Jánosban, az Alvilágban, A tanárban, a Mi kis falunkban és a Gólkirályságban. Szinkronszínészként sem utolsó, leggyakrabban Leonardo DiCaprio magyar hangjaként ismerhetjük.