Novemberben négy magyar szerző előadása a Házi Színpadon

Tavaly novemberben élő közvetítés formájában ünnepelték A padlás 999. előadását. November 20-án az ezredik, jubileumi előadás nagy örömükre már közönség előtt látható a Vígszínházban.

A darab Sztevanovity Dusán ötletéből, Presser Gábor zenéjével és Horváth Péter írói közreműködésével született meg Marton László rendezésében. Az előadás keletkezésének történetét egy éve videó formájában mutattuk be az online közvetítés szünetében, most azonban Youtube csatornájukon is elérhető a felvétel. Fogadják sok szeretettel exkluzív kisfilmünket az alkotókkal, és a kezdetektől az előadásban szerepelő két színésszel!

Ebben a hónapban négy magyar szerző előadásával várja a Vígszínház különleges hangulatú tere, a Házi Színpad a nézőket. November 14-én az évadban először volt látható a Máglya című produkciójuk, Puzsa Patrícia és Kopek Janka szereplésével. A Dragomán György regényéből színpadra adaptált művet Németország egyik legfontosabb színházi alkotója, Armin Petras állította színpadra. Másnap Pass Andrea Vígszínház számára írt darabját, A vándorkutyát játsszák. Az előadás három család életébe enged betekintést egy gyermekek által imádott plüsskutya szemén keresztül. Kincses Réka A Pentheszileia Program című drámája november 18-án kerül színpadra Szilágyi Csenge főszereplésével. A darab Pentheszileia mitológiai történetét dolgozza fel, 20. századi köntösbe bújtatva. Majd november 20-án Lukács Sándor előadásában látható A Kaddis a meg nem született gyermekért című csodálatos Kertész Imre regény.

„Ritka, hogy egy szerepben a színész ilyen önfeledten lehet szerelmes, cölibátusi fogadalom ide vagy oda” – vallja Telekes Péter, a Lóvátett lovagok Ferdinánd királya. A navarrai ifjak előbb önmegtartóztatást fogadnak, majd könnyű kalandokra kelnek, míg végül cselszövések, esküszegések és félreértések sorozata vezeti el őket a szerelemhez. Shakespeare fiatalkori szerzeménye játékos-szellemes ötletekkel, szakadatlan szójáték özönnel szórakoztatja a nézőket. A darab 246 szójátékot tartalmaz – ott van mindjárt a címe!

A Lóvátett lovagok pesti színházi változatát Mészöly Dezső fordítása alapján Závada Péter és Rudolf Péter készítette. Az előadás legközelebb november 23-án látható a Pesti Színházban.

A Port.hu zenés műsora, a SZESSÖN e heti vendége a Nem akarok beleszólni trió egyik frontembere, Fancsikai Eszter, aki a YouTube-ról úgy lehet ismerős mint Vegamama. Most megmutatta, hogy mit tud a dobok mögött.