Tavasszal végleg befejezi működését a Kultúrbrigád

A társulat nem akarja tovább emelni a jegyek árát – a jelenlegi jegybevételek viszont nem elegendőek a működéshez.

Kedves Nézőink, Barátaink! Röviden: Tavasszal végleg befejezzük. Nem fogunk színházat csinálni. Nem fogjuk játszani az előadásainkat. Sok minden vezetett ide. Fájdalom és szomorúság van bennünk, de nem tudtunk másképpen dönteni. Mindent köszönünk nektek!

Ezzel az üzenettel kezdődik a Kultúrbrigád Színház Facebook-oldalának csütörtöki közleménye, amelyben a társulat ezután hosszabban is kifejti a megszűnéshez vezető okokat: nem szeretnék tovább emelni a jegyárakat, viszont a mostani bevételeik nem fedezik a társulat kiadásait. Mint írják:

Nagy reményekkel indultunk neki az új évadnak, tele szándékkal és ötlettel, de a mai helyzetben nem tehetünk úgy, mintha lenne biztos jövőkép, mintha lenne biztos talaj alattunk, mintha normális versenyhelyzetben lennénk, mintha nem lejtene a pálya brutálisan mások felé. Mintha nem valamilyen nagy egzisztenciális válság közepén lennénk.

A következő hónapokban, de legkésőbb tavasszal tehát a társulat utoljára fogja játszani ezeket az előadásokat (többek között olyan ismert színészek főszereplésével, mint Alföldi Róbert, Hernádi Judit, Mucsi Zoltán és Hevér Gábor): Az Őrült Nők Ketrece, Isteni végjáték, Igenis, miniszterelnök úr!, Holt költők társasága, 12 dühös ember, Egy, kettő, három, Mefisztó, Az öldöklés istene, A félelem megeszi a lelket, Varázsnagymama, Holtverseny, A bogyósgyümölcskertész fia, Anya csak egy van és Nézz le!.

A Hannibál tanár úr és A trianoni csata már most lekerült a repertoárról.