Tompos Kátya emléke előtt tisztelegve látható a Varsói melódia

Hosszan tartó betegség után, 2024. május 31-én hunyt el Tompos Kátya. Kivételes képességű, ragyogó tehetségű színésznő volt. Emlékére az Orlai Produkció Varsói melódia című előadását újra megnézhetjük az ESzínház oldalán. Az előadást Kocsis Gergely rendezte, Kátya partnere Adorjáni Bálint volt.

Tompos Kátya előadása egyszerűen lenyűgöző. Káprázatos az, ahogyan képes bemutatni egy nő jellemváltozását és az érzelmek egyre erőteljesebb halványodását az évek múlásával. Hihetetlen átalakulásra képes a másfél órás előadás alatt. Rengeteg érzelmet képes bemutatni egy-egy rezdülésével és finom gesztusaival. Jellegzetes énekhangja és előadásmódja pedig igazi színfoltja az előadásnak”

– írta Kátya alakításáról a kritika.

Forrás: Orlai Produkció

 

Az Orlai Produkció előadásáról készült egy csodálatos, intim közelségű felvétel, melyet október 16. és 21. között megnézhetünk az ESzínház oldalán.

Itt lehet jegyet vásárolni a felvétel megtekintéséhez.

A Varsói melódiát, Leonyid Zorin finoman lírai darabját, a szerelem himnuszának is szokták nevezni. Nem véletlenül. Megismerünk egy lengyel lányt és egy orosz fiút, akik 1946-ban Moszkvában egymásba szeretnek. Helga a háború után elpusztult Varsóból megy a szovjet fővárosba, hogy énekesnőnek tanuljon, Viktor pedig, aki szintén megjárta a világháborút, borásznak készül. A történelem azonban közbeszól: egy pártrendelet miatt nem házasodhatnak össze. Új életet kezdenek, egymástól távol, határokkal elválasztva. Látjuk őket egy évtizeddel később, amikor véletlenül összesodorja őket a sors, de már mindketten házasok. Majd eltelik újabb tíz év, amikor találkoznak, és a régi érzelmek újra fellángolnak.
De vajon beteljesedhet-e a kapcsolat?


A Varsói melódia a nyíregyházi VIDOR Fesztiválon megkapta a legjobb kamara-előadás díját, Tompos Kátya pedig a legjobb női főszereplőnek járó elismerést.