10 dolog, ami miatt várjuk a Szívek szállodája folytatását

Pénteken elindult a magyarul – sokakat elrettentően – Szívek szállodájának keresztelt sorozat, a Gilmore Girls új évada. A Year in the Life mindössze négy, kilencven perces részből áll majd, de egy teljes évet ölel fel és – némi súrlódás után végül – az eredeti széria összes szereplője felbukkan benne rövidebb-hosszabb időre. A 2000 és 2007 között futó sorozat rajongótábora a bejelentés óta örömmámorban úszik a nyolcadik évad miatt, nézzük mi is ad okot erre:

  1. Mert végre teljesen jogos, hogy újranézzük az összes évadot. Annak is van megoldás, aki csak most kapott észbe és már nincs ideje 7 évad 22 epizódjára. Az elmúlt hetekben elárasztották az angol nyelvű oldalakat a legfontosabb 25, 14, 7, stb epizódot listázó cikkek, amik azt ígérik, ennyivel is tökéletesen képbe kerülnek az időhiánnyal küzdő rajongók.
  2. Mert hiányoztak a csajok. A Szívek szállodája remekül mozgatta az érzelmi szálakat, amikkel a sorozat karaktereihez kötődtünk, így a folytatás olyan, mintha újra összefutnánk néhány rég nem látott baráttal.
  3. A főszereplők mellett viszontláthatjuk az azóta sztárrá vált Melissa McCarthy-t abban a szerepben, ahogy megismertük és megszerettük.

  4. Kiderül végre, hogy kit választ Rory! A hetedik évad végén Logant faképnél hagyta egy gyűrűvel - Obama kedvéért. De nem feledkeztünk meg Luke unokaöccséről, Jess-ről sem. A szexi rossz fiúként induló srác a hatodik évadban már reményteljes író volt és határozottan nyitottnak tűnt egy újrakezdésre. És persze ott van Dean is, az „anyukák álma” első szerelem, aki meredeken zuhant a szemünkben a folytonos féltékenykedéstől a hirtelen házasságán és a totális ambíciótlanságán át a mélypontig, a Roryval folytatott viszonyig. Vajon vissza tudja innen építeni az imidzsét? Esetleg Rory örökre dobta a pasikat a karrierért?
  5. A kérdés Lorelainál is áll: Luke vagy Christopher?
  6. Választ kapunk rá, hogy mi az a bizonyos négy szó. Amy Sherman-Palladino és Daniel Palladino már évekkel korábban tudták, melyik négy szó hangzik el a sorozatban utoljára és kimondja majd. Mivel a páros az utolsó évad előtt kiszállt a showból, így nem volt lehetőségük ezt megvalósítani, most azonban itt az alkalom. A stáb néhány tagja nemrég járt Jimmy Fallonnál, ahol próbálták megtippelni a dolgot. 

  7. A sorozatban Rory nagyapját, Richard Gilmore-t alakító Edward Hermann halála 2014-ben valamennyiünket megrázott. A készítők úgy döntöttek, nem kerülik meg a problémát és írják ki a karaktert, hanem beleszőtték a halálesetet történetbe. Ezzel talán nekünk is segítenek feldolgozni a tényt.
  8. Tudjuk, hogy másokkal összehasonlítgatni magunkat minden oravecz-coelhoi bűnök legnagyobbika, de akkor is kíváncsiak vagyunk, hogy boldogul Rory a felnőtt életben. A trailer alapján ugyanis a mindig tökéletes Gilmore unoka élete sem teljesen a várakozások szerint alakult, sőt mintha hazaköltözött volna a mamahotelbe.


  9. Megtudjuk, hogy milyen filmeket, sorozatokat néznek és milyen zenéket hallgatnak ma a lányok.
  10. Megtudjuk, mint csinált Stars Hollow összes fura figurája az elmúlt években. Még mindig Taylor a polgármester? Együtt van-e még Kirk és Lulu? Nem ment férjeh azóta Miss Patty?