10 dolog, amit mindig tudni akartál a Baywatch-ról

Hideg téli napokon is kell egy kis dózis napfény, erre kevés jobb megoldás létezik, mint a Baywatch David Hasselhoff-fal. De nem mindenki életét tette jobbá minden idők legnézettebb sorozata...

1. A Baywatch-ba sok sztárszínész felvételizett, akit visszautasítottak. Neve Campbellt, a Sikoly-filmek főszereplőjét például azért nem válogatták be, mert túl sápadtnak találták. Hasonlóan járt Denise Richards, Alicia Silverstone, Sandra Bullock és Paula Abdul.

2. Newmann és Barnett, akik a saját nevükön szerepeltek a sorozatban, eredetileg technikai tanácsadóként vettek részt a forgatáson, mint vízimentők. A második évadra aztán visszatérő szerepeket kaptak.

3. A tévéműsor egyik társalkotója, producere és rendezője, Gregory J. Bonnan maga is vízimentő volt, és sokat merített a saját tapasztalataiból. Bonnan kisgyerekként nagyon beteges volt, az allergiái miatt nem sportolhatott szabadtéren, ezért az úszásba vetette bele magát. Ez sem ment egyszerűen, mert a látásával is komoly gondok voltak. Ennek ellenére közel került az olimpiai szerepléshez, 1972-ben ott volt a Müncheni Olimpián, bár nem versenyzőként. Ezután kezdett vízimentőként dolgozni, és mikor kimentett pár gyereket a vízből, akiket elsodort az óceán, kiderült, hogy az apjuk tévés producer. Bonnan pedig megragadta az alkalmat, és előadta neki, hogy szerinte tévésorozatot kellene forgatni a vízimentők életéről.

4. A stáb legtöbb tagja nem volt nagy úszó, a sorozat legnagyobb sztárja, Pamela Anderson egyenesen irtózott a víztől.

5. Mitch Buchannon szerepét Tom Sellecknek is felajánlották, de ő nem akart a Magnum után férfi szexszimbólunként bebetonozódni a köztudatba, ezért visszautasította a lehetőséget. Így kaphatta meg a szerepet David Hasselhoff.

6. Hasselhoff, akinek ez a sorozat indította újra a karrierjét a Knight Rider után, nem is vette volna fel Pamela Andersont. Attól félt, hogy a színésznő dús keblei elterelik majd a figyelmet a többi stábtagról. Nem tévedett nagyot, de megvétózták a döntését, és a többi tévétörténelem.

7. A Baywatch nagyszerű reklám volt a Playboynak, ahogy a Playboy is jó reklámot csapott a sorozatnak. A szereplők közül kilencen szerepeltek a magazinban, ami akkor még fénykorát élte: Carmen Electra, Pamela Anderson, Erika Eleniak, Donna D'Errico, Traci Bingham, Carmen Electra, Angelica Bridges, Marliece Andrada, Brande Roderick és Alicia Rickter.

8. Közülük Donna D'Errico 2016-ban megtért és megkeresztelkedett. Most már bánja, hogy szerepelt a Baywatch-ban, és azt nyilatkozta, hogy többé nem vállal olyan szerepet, ahol fürdőruhát vagy más efféle hiányos öltözéket kell hordania.

9. Utólag megbánta a szereplést Nicole Eggert is, aki kezdetben abban a hitben vállalta el az egészet, hogy a sorozat olyasmi lesz, mint a Beverly Hills 90210. Ebben csalódnia kellett, és hamar megelégelte a gyenge szövegeket és azt, hogy folyton mutogatniuk kellett a testüket, mert ezt várta el a tévéműsor közönsége. Azt mondta, hogy emiatt önbizalomhiányossá vált, és megutálta a testét. Végül sikerült elérnie, hogy kiírják a sorozatból, mielőtt lejár a szerződése. A Baywatch ebben a formában ma már nehezen készülhetne el, a Weinstein-botrány után sokkal komolyabban veszik többek között azt is, hogyan bánnak a nőkkel a forgatásokon. Emellett már arra is egyre gyakrabban odafigyelnek, hogy ne idealizáljanak egy irreális testképet se a nők, se a férfiak esetében. Így a sorozat egy olyan ártatlan kor lenyomata, ami azért jópár emberben hagyott negatív nyomokat. Azóta a Playboy is küzd azzal, hogy csökkennek az eladások. Mentő ötletként megpróbálták meztelen nők nélkül eladni az újságot, de rájöttek, hogy ez sem fog menni.

Nicole Eggert

10. A Baywatch-ban felbukkant a fiatal Jason Momoa, aki most éppen Aquamenként veszi be a mozikat. A színész is azt nyilatkozta, hogy a sorozat nem tett jót a karrierjének, utána nehezen tudta bizonyítani, hogy érdemes őt komolyan venni.