10 dolog, amit nem tudtál a Magic Mike-ról

Izmos férfitestek a képernyőn, a filmről szóló érdekességek cikkünkben. Minden, amit tudni akartál Steven Soderbergh és Channing Tatum férfisztriptízes életrajzi drámájáról.

1. A Magic Mike mindössze 6 és félmillió dolláros büdzséből készült, amit Steven Soderbergh rendező és Channing Tatum producer-főszereplő (akinek sztriptíztáncos fiatal évei ihlették a filmet) saját maguk dobtak össze. A mű végül közel 168 millió dolláros bevételt ért el világszerte, szóval mondhatjuk, hogy megérte.

2. Channing Tatum és a másik főszerepet alakító Alex Pettyfer (aki pedig egyébként Tatum egykori fiktív verzióját játssza) nem igazán jöttek ki a forgatáson – Pettyfer ezért is nem tért vissza a folytatásban, a Magic Mike XXL-ben, ahol csak említés szintjén jelenik meg (azt mesélik róla, hogy a Dallas nevű karakterrel együtt otthagyta Floridát, hogy Makaón lépjenek fel).

3. Anthony Mackie (akit leginkább a Marvel-filmek Sólyom nevű karaktereként ismerhetünk) közeli barátságban áll Channing Tatummel,

de még így sem sikerült meggyőznie, hogy őt is szerepeltesse a filmben.


4. James Marsdennek (Bűbáj, Sonic, a sündisznó, Westworld) ezzel szemben felajánlottak egy szerepet, ő viszont visszautasította, mert attól félt, hogy úgy megvágják a szöveges részeit, hogy a végén úgy jön ki a dologból, mintha csak egy meztelen statiszta lett volna.

5. A Magic Mike-ban egyáltalán nem használtak testdublőröket vagy beugró táncosokat: minden színész saját maga adta elő a táncos és/vagy vetkőző számát. Ezenkívül úgy készültek még a szerepre, hogy elmentek helyi sztriptízklubokba, hogy ráérezzenek ennek az életstílusnak a „fílingjére”.

A Dallast alakító Matthew McConaughey pedig olyan komolyan vette az átlényegülést, hogy a teljes testét szőrtelenítette a film kedvéért.

6. Adam, azaz a Kölyök (Alex Pettyfer) nővérének, Brooke-nak a szerepét (aki megtetszik a Channing Tatum által alakított címszereplőnek) eredetileg Jessica Bielnek ajánlották fel, de ő nemet mondott. A lányt így végül egy sokkal kevésbé ismert színésznő, Cody Horn játszhatta el.

Matthew McConaughey a filmben. Forrás: Big Bang Media


7. Channing Tatum azt akarta, hogy a dán Nicolas Winding Refn (Pusher-filmek, Bronson, Drive – Gázt!, Neon démon) rendezze meg a Magic Mike-ot, ám ő pont nem ért rá a Csak Isten bocsáthat meg munkálatai miatt.

8. Matthew McConaughey mindössze 10 percet gondolkozott rajta, hogy elfogadja Dallas szerepét, annyira megragadta a film koncepciója.

9. A Magic Mike-ban összesen 19 percnyi férfi sztriptíz látható.

Az első vetkőzésre 22 percet kell várni.

10. A Tampában és Miamiban napközben játszódó jelenetek kaptak egy meleg sárgás szűrőt, hogy minél jobban kiemeljék Florida egzotikus autentikus közegét, illetve hogy minél élesebb kontrasztot alkossanak az éjjel, színes neonfényben játszódó klubjelenetekkel.


(via IMDb)