10 dolog, amit nem tudtál az Elvált nők klubjáról

Három ragyogó színésznő, egy csomó jó poén és az édes bosszú. A tévés újranézés mellett tudj meg mindent, amit érdemes Bette Midler, Diane Keaton és Goldie Hawn filmjéről!

1. Az Elvált nők klubja Olivia Goldsmith regénye alapján készült, aki hálából kapott is egy cameót a filmben: ő az a rövid hajú nő Cynthia temetésén, aki először veszi észre, hogy Cynthia volt férje és annak új felesége megérkeznek.

2. Egy ennél sokkal tragikusabb tény, hogy miközben a regény és a film többek közt azt a jelenséget kritizálja, hogy a középkorú nők a társadalmi nyomás miatt folyamatosan plasztikai műtéteknek vetik alá magukat annak veszélyei ellenére, maga az írónő is egy kozmetikai beavatkozás aneszteziológiai komplikációiba halt bele 2004-ben, mindössze 55 éves korában.

3. A filmben Goldie Hawn figurája az, aki folyamatosan mindenféle kozmetikai beavatkozással kísérletezik: azt a jelenetet, amelyben hatalmasra duzzadnak az ajkai a kollagéninjekció miatt, úgy forgatták le, hogy a filmesek ártalmatlan sóoldatot fecskendeztek a színésznő szájába. Az eljárás azonban így is elég fájdalmas volt

– ami elég meggyőző volt Hawn számára, így a jövőben inkább elkerülte a kollagénes szájkezelést.


4. A Goldie Hawn által alakított Elise szerepére egyébként eredetileg Jessica Lange-et kérték fel.

5. Az Elvált nők klubjában

nem kevesebb mint hat Oscar-díjas színész

szerepel: Goldie Hawn, Diane Keaton, Maggie Smith, Marcia Gay Harden, J.K. Simmons és Eileen Heckart.

6. Több színpadi munka és két tévés szerep után ez volt Timothy Olyphant mozifilmes bemutatkozása: ő játssza azt a fiatal rendezőt, aki a színésznő legnagyobb felháborodására egy anyaszerepre akarja felkérni Elise-t.


7. Aki viszont végül sajna egyáltalán nem került bele a filmbe, az Jon Stewart, aki Elise pasiját játszotta, és rengeteg jelenetet felvettek vele – hogy utána az összeset kivágják. A rendező beszámolója alapján nem Stewart játékával volt gond, sőt, kifejezetten jó volt, de úgy alakult, hogy az Elvált nők klubja első vágata a kelleténél 40 perccel hosszabb volt, és mivel a színész jelenetei nem tartoztak a fő cselekményszálba, ezektől volt a legegyszerűbb megszabadulni.

8. A film egy kisebb szerepét alakító Bronson Pinchot szerint Bette Midler a forgatáson rettenetesen viselkedett Hugh Wilson rendezővel.

„Nagyon szemét volt vele.

Állandóan a szemét forgatta, amikor Hugh instruált valakit, vagy pantomimezett a háta mögött. Nagyon megnehezítette a dolgokat a számára. Pedig Hugh egy igazán kedves ember volt, de Bette rettenetesen bánt vele a forgatáson, és ettől teljesen összezavarodott” – mesélte a színész.

9. Egy ennél vidámabb anekdota a forgatásról, hogy Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton, a három főszereplő egymáshoz képest másfél hónapon belül születtek, ezért a munkálatok során közösen ünnepelték meg az ötvenedik szülinapjukat.

 

További házaspárbajok

Bosszú, bánat, túlélés – 9 film a válásról

A felbontott frigy régóta kedvenc témája a mozgóképnek.

Tovább


10. Bette Midler szerint mindhárom főszereplő benne lett volna, hogy folytatást készítsenek a filmhez, ám a stúdió annak ellenére sem akarta, hogy az Elvált nők klubja az első helyen nyitott, és végül több mint 105 millió dolláros bevételt hozott. Állítólag azt mondták a színésznőknek, hogy

egy női karaktereket mozgató film sosem lesz akkora siker, mint egy férfi sztár filmje, és az, hogy ez a produkció ilyen jól ment, csak a szerencsés véletlennek köszönhető.


(via IMDb)