40 éves a Nyolcadik utas: a Halál, félelmetes kisfilmekkel ünnepel a Fox stúdió

Itt az első trailer az élőszereplős sorozathoz: hat rendező forgatta le a maga atompara Alien-verzióját!

Tényleg igaza volt azoknak, akik már tavaly nyáron megszellőztették: élőszereplős tévésorozat készül az Alien-filmek világához. Időközben persze napvilágot látott egy másik projekt is, egy CGI animációval elkészített sorozat Ripley lányával a főszerepben, ami ugyanaz a csapat csinál, akik az Alien: Isolation című videojátékot. A hatrészes, előszereplős sorozattal viszont hivatalosan is A nyolcadik utas: a Halál 40. évfordulóját ünnepli a Fox stúdió. 

A hat kisfilmből álló antológiasorozat március 29-én debütál az IGN-en, ezt követően hetente következnek majd az újabb részek. A Fox ezeket az infókat osztotta meg az egyes epizódokról:

  1. Alien: Alone – Hope, az Otranto nevű, vegyi anyagokat szállító, elhagyatott teherűrhajó egyetlen életben maradt tagja egy éven át dolgozott azon, hogy egyben tartsa magát és a bárkát. Miután felfedez egy rejtett szállítmányt, mindent kockára téve igyekszik beindítani a ronccsá vált űrhajót, hátha így élő embereket talál. Írta és rendezte: Noah Miller.
  2. Alien: Containment – Négy túlélő űrhajótörtöttként sodródik a mélyűrben egy mentőkapszulában, miközben azt próbálják együttes erővel kitalálni, mi vezethetett az űrhajójuk megsemmisüléséhez. Csakhogy egy idő után már egyikük sem tud bízni a másikban, mert nem tudhatja, megfertőződött-e... Írta és rendezte: Chris Reading.
  3. Alien: Harvest – Egy sérült űrkombájn legénységének már csak percei vannak hátra ahhoz, hogy elérjék az evakuációs űrkompot. Egyetlen segítségük egy mozgásérzékelő szenzor, amivel talán megtalálhatják a biztonságos kivezető utat, és elkerülhetik az őket rettegésben tartó, titokzatos árnyat. Csakhogy a legnagyobb fenyegetés közelebb van hozzájuk, mint gondolnák! Írta és rendezte: Benjamin Howdeshell.
  4. Alien: Night Shift – Másnaposan és kábán kerül elő egy korábban eltűntnek hitt űrkamionos, ezért a kollégái egy kiadós alvást javasolnak neki gyógyszerként. Ám amikor az állapota rosszabra fordul, vonakodva bár, de beengedik a kolónia ellátmányraktárának belsejébe, egy fiatal munkás pedig elhatározza, hogy saját maga jár utána a furcsa jelenségnek. Írta és rendezte: Aidan Breznick.
  5. Alien: Ore – Lorianne, keményen dolgozik egy távoli bányabolygón, hogy egyszer majd jobb életet biztosíthasson a kolóniában élő lánya és unokája számára. Ám amikor felfedezi, hogy egy másik bányász titokzatos körülmények között meghalt, döntenie kell: elmenekül, vagy figyelmen kívül hagyva a bányavezetőség utasításait, szembenéz a félelmeivel és harcba száll a családja biztonságáért. Írta és rendezte: a Spears-nővérek.
  6. Alien: Specimen – Julie, a botanikus éjszakai műszakban dolgozik egy távoli űrkolónia üvegházában, és mindent megtesz azért, hogy megfejtse annak a furcsa talajmintának a titkát, ami teljesen megvadította a laboratórium kutyáját. Pechjére leáll az üvegház rendszere, Julie pedig az épület foglya lesz, és közben senki sem veszi észre, hogy egy titokzatos rakományból megszökik egy idegen faj mintapéldánya. Feszült macska-egér harc veszi kezdetét, mivel az idegen lény új gazdatestet akar... Írta és rendezte: Kelsey Taylor.

A sorozathoz a napokban jött ki az alábbi, beharangozó előzetes. (via Digital Spy)