4+4 érdekesség, amit tuti nem tudtál a 40 éves szűzről

Steve Carell tényleg a kamerák előtt vált meg ordítva a mellszőrétől, Seth Rogen pedig gyakorlásképp a valóságban is elment egy rapid randira, de pechjére felismerték.

1. Judd Apatow ciki fiatalkori csajozós élménye volt a film alapja

De a neves vígjátékrendező, aki gyakran maga írja a filmjei forgatókönyvét is, felhasználta a főszereplő Steve Carell stand upos múltját is: a komikusnak ugyanis volt a régi repertoárjában egy olyan karakter, aki pókerezés közben egyre vadabb szexuális élményekkel licitálja túl a barátait, de mivel hetet-havat összehord, egy idő után belegabalyodik a hazugságaiba.

Forrás: UIP

 

2. Steve Carell tényleg pokoli kínokat élt át a gyantázós jelenetben

A komikus egyáltalán nem színészkedett ennek a résznek a felvételekor, épp ellenkezőleg:

bevállalta, hogy a kamerák előtt, élesben szedjék le a mellszőrét egy kozmetikusnál!

Carell persze eleinte még magabiztosan vigyorgott, mert azt hitte, gyerekjáték lesz megcsinálni a szőrtelenítős jelenetet. Aztán persze már úgy ordított a masszőrpadon, mint egy sakál, válogatott (és nagyrészt rögtönzött) szitkokat vágva a masszőz, no meg természetesen a háttérben gurgulázva röhögő kollégái fejéhez. A fájdalmas gyantázás annyira élethűre sikerült, hogy a sztárnak összevérezett kellékingre sem volt szüksége a következő jelenethez, mert magától is simán pirosra pettyezte a ruháját (ezek a frissen kiserkenő sebesülések jól láthatók a lenti videóban is).

 

3. Steve Carell lefogyott 14 kilót a forgatás előtt

A rendezőnek, Judd Apatownak ez nem nagyon tetszett, mert szerinte

eddig mindig csak valami rossz sült ki abból, ha a komikusok jól akartak kinézni egy vígjátékban.

Aztán persze rájött, hogy ha Steve Carell jó formában van, az igazából jól megmagyarázza, hogy a történet főhőse nem azért szűz még, mert nem jön be a nőknek, hanem mert visszahúzódó típus.

 

4. Paul Ruddnak viszont híznia kellett a szerepéhez

Judd Apatow ugyanis az ő esetében már úgy okoskodott, hogy egy jóképű színész még viccesebb, ha van egy kis pocakja. A hízókúra végül olyan jól sikerült, hogy

a stúdió vezetősége túlsúlyosnak látta a színészt, ezért két napra leállították a forgatást, Ruddnak addig koplalnia kellett.

Az egyetlen jelenet, amiben még a kövérebb formájában látszik, a rapid randis rész, ahol újra megpróbálja felszedni a régi barátnőjét.

Forrás: UIP

 

5. Seth Rogen a valóságban is elment egy rapid randira, hogy jobban beleélje magát a szerepbe

Akkoriban még nem számított akkora sztárnak, mint manapság, de az egyik nő így is felismerte, és

nagyon megsajnálta, hogy tehetséges fiatal színészként ilyen helyekre kénytelen eljárni csajozni.

 

6. Elizabeth Banks két filmet forgatott párhuzamosan

A könnyűvérű eladónőt alakító Elizabeth Banks oda-vissza ingázott Los Angeles és Vancouver között, hiszen a 40 éves szűz forgatása idején Kanadában dolgozott a 2006-os Slitheren.

Forrás: UIP

 

7. Leállt a forgatás, mert az első felvételeken Steve Carell túl ijesztően festett

A producerek ugyanis valamiért úgy érezték, hogy a komikus fizimiskája olyan, mintha sorozatgyilkos lenne. Később néhány erről szóló poént bele is építettek a filmbe.

 

8. Mit írt a 40 éves szűzről anno a PORT.hu?

Az akkor már 10 éve létező weboldalunk hasábjain Hanula Zsolt Péter merengett arról, hogy „érdemes elgondolkodni néhány dolgon”, amikor a hétvégi bevételi toplistán „egy film, amiben egy felnőtt férfi a reggeli merevedése okán arcon vizeli magát, csuklóból lenyomja a Ron Howard fémjelezte A remény bajnoka, vagy A sziget című szuperprodukciókat”. Végül aztán a sok dörgedelem után az alábbi végkövetkeztetésre jutott a szerző:

Alapvetően tehát megfelelő alapanyagból gyártott vígjáték született sikamlós poénokkal, s innentől már csak hozzáállás kérdése, hogy eltaknyolunk-e rajta.