5 dolog, amit nem tudtál a Trónok harca sárkánykiráynőjéről

Szinte a semmiből lett az egyik legnépszerűbb sorozat ikonikus szereplője Emilia Clarke, mikor néhány apróbb szerep után ő játszhatta el a Trónok harca vakító szőke hajú, megállíthatatlan hódítónőjét. Lássunk néhány érdekességet a 30 éves színésznőről, mielőtt véget ér a hetedik évad!

  1. Eredetileg egyáltalán nem Emilia Clarke-nak szánták ezt a szerepet, még a pilot epizódot is leforgatták nélküle. Akkor még a Büszleség és balítéletből és a Tudorokból ismert Tamzin Merchant játszotta Daenerys Targaryent. Bár vele sem voltak elégedetlenek, valamiért mégis lecserélték Emilia Clarke-ra, és újraforgatták a pilotot, ami már így került adásba.

  1. Emilia Clarke több szuperhősfilmben szerepelhetett volna, de hiába ment el az Amerika Kapitány és a Suicide Squad szereplőválogatására, Emily VanCamp és Cara Delevingne elhappolták előle a szerepeket.
  2. Felajánlották viszont neki a Szürke ötven árnyalata főszerepét, ő viszont nem vállalta a meztelenkedést.
  3. Az HBO sorozatában nem csillogtathatta meg tehetsége teljes palettáját, pedig nemcsak lovagolni tud, de síelni, vitorlázni, korcsolyázni és evezni is. Emellett profi énekes, a blues és a jazz műfajban is otthonosan mozog, sőt, tud zongorázni, fuvolázni és gitározni is.
  4. Annak ellenére, hogy jelenleg ő az egyik legnagyobb sorozatsztár, egész nyugodtan sétálgathat az utcán anélkül, hogy rajongók tucatjai ostromolnák. A Trónok harcában viselt hosszú szőke haj csak paróka, valójában sokkal rövidebb, barna frizurát hord, így nem biztos, hogy ráismernénk, ha előttünk állna sorban a sarki boltban.