5 tévésorozat, amelyet sokan szeretnek utálni

Nehéz elhinni, de még a Jóbarátok is felkerült erre a listára.

Tévhit, hogy csak azoknak a sorozatoknak sok a nézője, amelyekért rajonganak az emberek. Előfordulhat, hogy az egykoron kedvenc karaktereinknél egész egyszerűen rájövünk, kissé toxikusak, és talán a valóságban mi sem barátkoznánk velük szívesen. A Screen Rant összeállításában azonban néhány meglepő produkció is feltűnik. 

Riverdale (2017)

Íme az amerikai drámasorozat, amelynek alapjául az Archie Comics képregénysorozat karakterei szolgálnak. A Riverdale az elmúlt évek során bőven kapott negatív kritikát elsősorban azért, mert a nézők nem voltak megelégedve a forgatókönyvírók munkájával, valamint a színészek játékával.

A széria alkotója és forgatókönyvírója Roberto Aguirre-Sacasa. A főszerepben KJ Apa, Cole Sprouse, Lili Reinhart, Camila Mendes és Madelaine Petsch látható. A Riverdale egyébként teljesen átlagos sorozatnak indult, de hírhedté vált a zavaros történeteivel. A szervkereskedelemmel foglalkozó szektáktól kezdve a holttestekig a vacsoraasztalnál, rengeteg bizarr dolog történt benne.

A sztori szerint a kamasz Archie és barátai a szex, a szerelem, az iskola és a család bonyodalmai közt evickélve belekeverednek Riverdale sötét titkaiba.

A tinidrámában 47 epizódon keresztül láthattuk Luke Perryt is, aki 2019. március 4-én, 52 évesen hunyt el – pár nappal agyvérzése után.

Ez a műsor szörnyű és rendkívül káros a gyermekek és tizenévesek számára. A Riverdale-ben szexuális kapcsolatot létesít egy tanár és egy 15 éves gimnazista, és ez sokak szerint rendben van”

mondta el egy szülő, miért nem engedi a gyermekének, hogy a 7 évadot megélt sorozatot nézze. 

Jóbarátok (1994)

Ezt a rajongóknak nehéz lehet feldolgozni, de valójában nem mindenki szereti a Jóbarátokat. A 90-es évek egyik legikonikusabb sitcomjáról beszélünk, amely még a fiatalabb generációk körében is népszerű. 

Az állandó főszereplők, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matthew Perry és Matt LeBlanc nevét mindmáig szerte a világon ismerik. 

Ez is érdekelhet!

Az HBO vetélkedővel, a magyar hangok nosztalgiázással ünneplik a 30 éves Jóbarátokat

Fast Friends címmel négyrészes kvízjáték indul hamarosan. A szinkronhangok közös beszélgetése már megnézhető online.

Tovább

Van olyan tábor, amely szerint a Jóbarátok egyáltalán nem vicces, és a karakterek pedig unalmasak. Lássuk be, hogy ezzel nincs probléma, hiszen mindenkinek máshol kezdődik a poén fogalma.

1968-ban születtem, és ki nem állhattam ezt a sitcomot, amikor először adásba került. Soha nem értettem, miért volt olyan népszerű”

– írta le a véleményét egy kommentelő a Redditen.

Szerintem az egyetlen jó epizód, amikor Ross bőrnadrágot viselt, és nem tudta lehúzni a fürdőszobában”

– jegyezte meg valaki más.

Lost – Eltűntek (2004)

Az idén 20 éves sorozat sok-sok rejtéllyel és halálesettel tartotta izgalomban a rajongókat. A Lost egy repülőszerencsétlenséget mutat be,  amelynek túlélői egy lakatlan szigeten rekednek, ahol különös események történnek.

A nagy rajongótábor ellenére a széria fináléjában azonban sokan csalódtak. Sokan azonban úgy gondolják, hogy az emberek nem értették meg, amit láttak, és ezért születettek a negatív kritikák a befejezéssel kapcsolatban.

A Redditen azonban ilyen vélemény is született a fináléról:

Rosszul volt megírva és kivitelezve.”

Szívek szállodája (2000)

A Szívek szállodája a 2000-es évek egyik legnépszerűbb sorozata volt. Alexis Bledel és Lauren Graham párosáért mégsem rajong mindenki, sőt, vannak, akiknek a hideg futkos a hátukon, ha ez a széria szóba kerül.

A Szívek szállodája az egyedülálló anya, Lorelai és tinédzser lánya, Rory életét követi nyomon. Sokan úgy gondolják, hogy a két karakter között egyáltalán nem egy egészséges kapcsolatot láthatunk, és ez káros lehet a nézők számára.

Felnőttként már furcsa  nézni ezt a sorozatot. Lorelai kapcsolata visszás és toxikus mindenkivel, egyáltalán nem mutat jó példát a lányának”

– jegyezte meg  egy hozzászóló a népszerű fórumon.

Glee – Sztárok leszünk! (2009)

Nem volt a Glee-hez hasonló show a megjelenésekor, ezért sokan imádták annak idején. A szériát Ryan Murphy, Brad Falchuk és Ian Brennan alkotta meg. A főszerepet pedig Lea Michele, Cory Monteith, Matthew Morrison és Dianna Agron kapta, de az évek alatt gyakran cserélődött a szereplőgárda.

Miről is szól a történet? A William McKinley Gimnázium Glee Klubjában megüresedik az iskolai kórus vezetői posztja. A fiatal spanyoltanár, Will jelentkezik a helyre, aki gyökeres változtatásokra készül, és új diákokat toboroz. Eltökélt szándéka, hogy visszaszerzi a kórus egykori hírnevét, és olyan menők lesznek, mint senki az Államokban.

Bár szórakoztató volt a sorozat, a nézők szerint gyakran hiányzott belőle a következetesség, és az utolsó évadok minőségével sem voltak elégedettek. 

A zenés széria ma már azért sem annyira jó újranézni, mert valóságos átok ül a szereplőkön. Cory Monteith, aki Finn karakterét alakította, 2013-ban hunyt el drogtúladagolásban. Mark Salling színész, aki Noah bőrébe bújt, 2015-ben a rácsok mögé került. Letartóztatták gyermekpornográf tartalmak birtoklásáért. 2018-ban öngyilkos lett.

2020-ban pedig Naya Rivera halála rázta meg a világot, akit a Glee Santanájaként ismertek meg. A kisfiával a Piru-tóra indul bérelt csónakjával. A gyermeket épségben találták meg, de a színésznőnek nyoma veszett. Néhány nappal később a holttestére bukkantak, a halálát fulladás okozta.