A Gyilkos sorok színésznője szerint oké az áldozathibáztatás

Sőt, ő is ezt teszi. A Twitter népe viszont nagyon nem így gondolja.

„Nem tehetjük magunkat olyan vonzóvá, amennyire csak tudjuk anélkül, hogy megtámadnának vagy megerőszakolnának.”


Nagy felzúdulást váltott ki Angela Lansbury, a Gyilkos sorok című sorozat főszereplőjének megnyilatkozása, miszerint a nőknek el kell fogadniuk, hogy őket hibáztatják, ha megtámadják vagy szexuálisan zaklatják esetleg megerőszakolják őket. A színésznő ezt azzal támasztja alá, hogy a nők döntenek úgy, hogy jól néznek ki, és vonzóvá teszik magukat a férfiak számára. A Radi Times-nak adott interjújában a 92 éves színésznő azt is mondta, hogy az éremnek két oldala van.

„El kell ismernünk, hogy mióta világ a világ, a nők azon vannak, hogy minél vonzóbbá tegyék magukat. És ez sajnos visszaütött ránk – ilyen világban élünk... Néha a nőket kell hibáztatni. Tényleg így gondolom. Bár borzalmas ezt kimondani, de nem lehetünk olyan vonzók, amennyire csak tudunk anélkül, hogy ne támadnának vagy erőszakolnának meg.”

A színésznő egy kérdést is feltett, amit gyorsan meg is válaszolt:
„Fel kell, hogy készüljenek rá a nők? Nem.
Erre nincs bocsánat. Azt hiszem, ez meg fog szűnni. Meg kell szűnnie. Azt gondolom, hogy sok férfinak kell most aggódnia.”

A Twitter népe gyorsan reagált is a színésznő szavaira, és olyan releváns kérdéseket és véleményeket fogalmaztak meg, mint pl ez:


"Kedves Angela Lansbury! 2017 van. Azok a nők, akik vonzóak akarnak lenni, nem akarják, hogy megerőszakolják őket, és nem kellene azt gondolniuk, hogy a nemi erőszak a bájos külső következménye. Az egyedüli, aki felelőssé tehető a szexuális zaklatásért, az az elkövető."


Egy másik Twitterező ezt írja:

"A Gyilkos sorok teljesen más sorozat lett volna, ha Angela Lansbury minden epizódban az áldozatot hibáztatta volna."