A Jack Reacherből tévésorozat lesz

A hírt maga az eredeti regények szerzője közölte, aki mindenképp le akarja cserélni Tom Cruise-t egy másik színészre.

Lee Child sikerkönyvei alapján eddig két nagyjátékfilm készült, a 2012-es Jack Reacher és a 2016-os Jack Reacher: Nincs visszaút, amelyekben Tom Cruise játszotta a címszerepet. A BBC Radiónak nyilatkozva azonban Child közölte, a kisképernyőn semmiképpen sem ő lesz Reacher, mivel hűségesebbek akarnak lenni az eredeti regényekben ábrázolt figurához.

„Cruise-nak minden tehetsége ellenére nincsenek meg hozzá a fizikai adottságai”

– magyarázta az író, aki a könyvekben 196 centis óriásnak írja le hősét, akinek akkora lapátkezei vannak, mint egy-egy hálaadás napi pulyka (a színész mindössze 170 centi, és szerencsére a kezei is kisebbek).

Tom Cruise (és a kezei) az első Jack Reacherben. Forrás: UIP-Duna Film

 

A tévés Jack Reacher azonban bennfentesek szerint még nagyon kezdeti állapotban van, és Child nyilatkozatai is erre utalnak. „A Netflixhez akarjuk vinni a projektet, vagy valami hasonló helyre. Hosszabb formátumú streamelős tévéműsorként képzeljük el, egy teljesen új színésszel” – mondta a szerző.

„És szeretném felkérni azokat az olvasókat, akik annak idején ki voltak akadva Tom Cruise miatt, hogy most segítsenek megtalálni nekem a megfelelő színészt a sorozatba. Rebootoljuk, újrakezdjük az egészet, és

elszántuk magunkat, hogy megtaláljuk a tökéletes fickót”

– tette hozzá. A reboot egyébként lehet, hogy új lendületet ad a produkciónak, hiszen míg az első film sikeres volt kritikailag és a mozipénztáraknál is (218 millió dolláros összbevételt ért el világszerte), addig a második film már gyengébben teljesített (162 millió), és a kritikusok sem szerették.


(via The Wrap)