A Jóbarátok legfurcsább dramaturgiai bakijára máig nincs magyarázat

A szitkom szereplői egy olyan alternatív univerzumban élnek, ahol Bruce Willis nem is szerepelt az Armageddonban?!?

A PORT.hu olvasóknak aligha kell bemutatni a Jóbarátok tévésorozatot. A Magyarországon is kultikus népszerűségnek örvendő szitkomban azonban van egy hatalmas baki, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül:

a Jóbarátok szereplői egy olyan alternatív univerzumban élnek, ahol a Die Hard-filmek sztárja nem szerepelt az Armageddonban!

 

Forrás: HBO GO

 

A Jóbarátok 7. évadának 12. epizódjában ugyanis van egy jelenet, amelyben Monica (Courteney Cox) és Chandler (Matthew Perry) nem tudnak aludni, ezért Chandler állandóan bugyutaságokkal nyaggatja Monicát az ágyban. Arra a kérdésre hogy „melyik volt a Deep Impact, és melyik az Armageddon?”, a már majdnem elszenderedő Monica így válaszol:

A Deep Impact az, amiben Robert Duvall szerepelt, az Armageddon meg veled fog megtörténni, ha nem hagysz aludni!

Az Armageddon ugyebár egy 1998-as katasztrófafilm volt Bruce Willis főszereplésével. 2000-ben viszont volt három olyan epizód, amelyben maga Willis alakította Paul Stevenst, aki Ross akkori barátnőjének volt az apja – és ironikus módon épp Rachellel kezdett el randizgatni, amin Ross eléggé felhúzta magát. Mivel a Jóbarátok karakterei bizonyára látták az Armageddont, nyilván tudták, ki az a Bruce Willis, így a sorozatban is szóvá kellett volna tenniük, hogy ez a Paul szakasztott olyan, mint az egyik legismertebb hollywoodi sztár...

(via Collider)