A kilencvenes években elkészült a Furcsa pár második része, és szerdán meg is nézhetjük a tévében

A legendás Jack Lemmon - Walter Matthau páros a kilencvenes években is leforgatott egy Furcsa párt.

Dutyi dili - AMC, július 29. szerda, 21h

Egy fatális véletlen folytán a bankrablók helyett két harkálykosztümös, puhány reklámembert tartóztatnak le és ítélnek 125 év börtönre. Harry nem tudja komolyan venni a dolgot, biztos benne, hogy nemsokára olyan könnyen kiszabadulnak, mint ahogy bekerültek. Ám a helyzet valahogy nem akar jobbra fordulni, ezért kénytelenek a sarkukra állni, ha nem akarják ebben a nehézfiúktól hemzsegő társaságban egy zsákban végezni. Ezért bőszen tettetik a nagyfiút, nem kis hatást gyakorolva a börtönlakókra.

 

Furcsa pár 2. - Paramount Channel, július 29. szerda, 21h

A furcsa pár visszatér! Felix és Oscar immár három évtizeddel öregebben, de még mindig az ifjonti hévvel másznak egymás meggyengült idegeire, miközben autóval együtt igyekeznek egy vidéki kisvárosba, ahol "lemenőik" - Felix lánya és Oscar fia - éppen jóvátehetetlen baklövésre készülődnek: arra, hogy egybekeljenek.

 

A kör - Moziverzum, július 29. szerda, 21h

Csak egy újabb nagyvárosi legendának tűnt _ egy videokazetta, amelyen rémálomszerű képek vannak, és miután megnézed csörög a telefon, és valaki azt mondja, hogy hét nap múlva meghalsz. Rachel Kelle újságírónő természetesen szkeptikusan viszonyult a sztorihoz, amíg négy tinédzser meg nem halt ugyanabban az időpontban _ pontosan egy héttel azután, hogy megnézték a videót. Rachel-en persze úrrá lesz oknyomozói kíváncsisága, így ráveti magát az ügyre, felkutatja a kazettát és megnézi. És megcsörren a telefon. Rachel kétségbeesésében barátja, Noah segítségét kéri, hogy megmentse saját és kisfia életét. És pontosan hét napjuk van, hogy megfejtsék "A Kör" rejtélyét... Japán egyik legnagyobb kasszasikeréből készített remake az a fajta film, amit soha nem felejt el az, aki meg meri nézni. De vigyázat, mert ha megnézed, akkor hét nap múlva...

 

A specialista - Film+, július 29. szerda, 21h

Bosszúvágytól hajtott, titokzatos és rendkívül vonzó nő (Sharone Stone) keresi meg a visszavonult bombagyárost, Ray Quicket (Sylvester Stallone). A férfi nem tud ellenállni a vonzerőnek és fogadalma ellenére segít a nő szüleit egykor meggyilkoló bűnösökkel való leszámolásában. A kétszemélyes ítéletvégrehajtó brigád módszeresen robbantja fel egymás után a felelősöket. A kiszemelt áldozatok azonban nem nézik tétlenül az eseményeket és Ray egykori CIA-és munkatársát, Ned Trentet (James Woods) bízzák meg az ismeretlen ellenség felderítésével és likvidálásával.

 

A bűn árfolyama - Duna Tv, július 29. szerda, 21.45h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

Égigérő Fű - M5, július 29. szerda, 22.25h

Poldi bácsi, a parkőr, aki egy pesti bérházban él, nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélkülük. Szerencséjére Misu, a tettre kész kisfiú, aki náluk nyaral, megmozgat mindent és mindenkit, hogy Poldi bácsi ne szenvedjen semmiben hiányt. A házbeliek, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy felszedjék az udvar keramitkockáit, s helyükre gyeptéglákat telepítsenek. Nemzedékek kedvence a Janikovszky Éva műve alapján készült gyerekfilm-klasszikus.

 

Veszélyes vizeken - Filmcafe, július 29. szerda, 23.05h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.