A Meghan Markle-nek beszóló tévés miatt jött a brit médiatörténelem legtöbb panasza

57121 ember tett hivatalos bejelentést az ITV-nél Piers Morgan, a Good Morning Britain műsorvezetője ellen.

Korábban mi is megírtuk itt a Port.hun, hogy a brit ITV kirúgta Piers Morgan műsorvezetőt, amiért a tévés nem fogta vissza magát Oprah Winfrey Harry herceggel és Meghan Markle-lel készült március 7-i interjúja után, és nemcsak hazugságnak kiáltotta ki Meghan Markle öngyilkossággal kapcsolatos gondolatait, de egyenesen „Pinokkió hercegnőnek” nevezte a színésznőből lett hercegnét, akinek „azt sem hinné el, ha felolvasná az időjárás-jelentést”.

Az eset miatt az ITV-hez rekordszámú, 57 121 hivatalos panaszt érkezett. Ezek egyikét állítólag maga Meghan Markle nyújtotta be a televíziótársaság vezérigazgatójához, akinek aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy „Piers Morgan szavai negatívan befolyásolhatják a mentális egészség megítélésének kérdését, és azt, hogyan segíthetnek az emberek az öngyilkosságot fontolgatókon”. A hírt maga Piers Morgan is kommentálta a közösségi oldalán egy pikírt megjegyzés keretében:

Csak 57 000? Ennél több ember jött oda hozzám és gratulált az utcán azért, amit mondtam. A britek döntő többsége mögöttem áll.

A korábbi „rekordot” egyébként Jade Goody és Danielle Lloyd tartották: ők 2007-ben beszéltek rasszista módon Shilpa Shetty indiai színésznővel a Channel 4-en futó Celebrity Big Brother nevű műsorában, ami akkor óriási felháborodást okozott a szigetországban, és 44 500 hivatalos panasz érkezett be miatta a tévécsatornához. (via Uproxx)