A nyolcadik utas helyett a Covenant előtt tisztelgett az utolsó, egyben legfurcsább Alien-kisfilm

A Fox és az IGN hatrészes minisorozattal tisztelgett Ridley Scott 40 éve bemutatott mesterműve előtt.

Pár hét, és 40 éves lesz minden idők legjobb sci-fi horrorja, A nyolcadik utas: a Halál – ennek apropóján a Fox stúdió és a filmes-videojátékos IGN geek magazin egy 6 részes minisorozattal készült a jeles évfordulóra. A filmesként még kezdőnek számító, de lelkes Alien-rajongók elég hullámzó színvonalú produkciókat tettek le eddig az asztalra: míg az Alien: Containment és az Alien: Night Shift két közhelyes, nyomokban némi Alien-feelinget is tartalmazó kamaradráma lett, addig az űrbéli üvegházban játszódó 2. epizód, az Alien: Specimen igencsak para lett. Az Alien: Ore címen futó, bányabolygón játszódó 4. rész viszont annyira jó lett, mozifilm változatban is le kéne forgatni a Spears nővérekkel!

A sorban ötödik és hatodik mini-történet április 26-án, a hivagtalos „Alien-napon” került fel a netre (a 4. hó 26-i dátum az első mozifilmben szereplő LV-426-os lajstromszámú bolygónak állít emléket). Az Alien: Harvest inkább A bolygó neve: Halál előtt tiszteleg az Alien helyett, ahol a főszereplők egy idegőrlően csipogó mozgásérzékelő detektorral próbálják felmérni egy evakuálás előtt álló űrkompon, hogy a szűk szervizfolyosók közül melyik vezet a mentőkabinokhoz.

Figyelem! Az alábbi Alien-kisfilmek nem kaptak hivatalos korhatár-besorolást, viszont a nyugalom megzavarására alkalmas, ijesztő és véres jeleneteket tartalmaznak! Megtekintése szigorúan csak felnőtteknek ajánlott! Ezt mérlegelve kattintson mindenki az alábbi videókra!

A készítők lényegében kihoztak mindent a szituációból: itt már nemcsak nyálkás tojást és fürge arctámadót kapunk, de egy emberekre vadászó, kifejlett Alient is – szépen felvolnultatja a zsáner kelléktárár, csakhogy a főszereplők annyira semmilyenek, hogy egy percig sem tudunk izgulni értük...

Az Alien: Alone viszont igazi kakukktojás a sorozatban, mivel ez az egyedüli alkotás, ami nem a Nyolcadik utas, hanem a Prometheus és a Covenant szellemiségét viszi tovább. A kezdés itt is hasonló a korábbi részekhez: az Otranto nevű, vegyi anyagokat szállító, elhagyatott teherűrhajó egyetlen életben maradt tagja utolsó utasításként azt kapja parancsba a kapitánytól, hogy tartsa egyben a hajót a Weyland társaság felmentő csapatának megérkezéséig, és semmiképpen se nyisson ki egy bizonyos lezárt ajtót. Naná, hogy az ugyanolyan unalmasan telő napokba kissé beleőrülő, ifjú hősnőnk kinyitja azt a bizonyos ajtót, csakhogy ott egy idegen dolgot talál... No de nem akarok spoilerezni, nézze meg szépen mindenki maga! Az epizód érdekessége, hogy a kifejlődött Alient és az egyik űrhajóst James Paxton alakítja, aki A bolygó neve: Halál sztárjának, a 2017-ben elhunyt Bill Paxtonnak a fia.

(via IGN)